Poziția PDM privind decizia CC și scenariile posibile în actualul context politic: Deciziile Curții nu se discută, dar se execută

unnamed 7 POLITIC

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PAS cu privire la procedura de autodizolvare a Parlamentului cu votul a 2/3 din deputați. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către președintele Înaltei Curți, Domnica Manole.

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție în urma deciziei Curții Consituționale declarând că „deciziile Curții nu se discută, dar se execută”.

Hotărârea de astăzi a CC, prin care magistrații au spus clar că autodizolvarea Parlamentului nu este posibilă, era așteptată și firească. Și această decizie confirmă necesitatea implementării soluției propuse de PDM. Țara se află într-o profundă criză economică, sanitară și politică. Țara și cetățenii sunt și trebuie să fie preocuparea noastră principală. Prin urmare, cetățenii au nevoie să cunoască cine și cum își asumă responsabilitatea să gestioneze, în perioada de până la alegeri, această criză. Sunt 3 priorități despre care credem că trebuie luate în considerare acum:
1. Gestionarea crizei pandemice (testare, tratament, vaccinare)
2. Gestionarea crizei economice (ajutoare pentru oameni și mediul de afaceri)
3. Pregătirea țării de alegeri anticipate libere și corecte (curățarea clasei politice)

Chiar dacă consideră că este nevoie de alegeri anticipate deoarece acest parlament nu mai este reprezentantiv, Partidul Democrat declară că „alegerile anticipate trebuie să se producă exact ca o explozie controlată”.

Înțelegem necesitatea alegerilor anticipate, mai ales în condițiile în care avem în Parlament aproape o treime de deputați transfugi și lipsiți de integritate. În același timp, alegerile anticipate trebuie să se producă exact ca o explozie controlată. Țara trebuie pregătită pentru acest exercițiu. Este de datoria noastră, a clasei politice, să știm cum să facem acest lucru.Sperăm că politicienii vor găsi suficientă responsabilitate și maturitate politică pentru a lăsa deoparte interesele personale înguste și de partid și a începe să se gândească la țară și cetățeni. În perioade de criză, perioade complicate, așa cum este cea pe care o traversăm, trebuie să fim uniți și solidari. Doar așa putem trece și peste aceste probleme.PDM rămâne ferm atașat obiectivelor sale: direcția europeană a țării, bunăstarea cetățenilor, modernizare, suveranitatea și integritatea teritorială.

sinteza.org

Lasă un răspuns