Platforma DA despre decizia CCM: A emis o hotărâre absolut previzibilă

comisia privind tentativa puciului anticonstitutional a partidului democrat si a incheiat activitatea dinu plingau nu a fost prezentat niciun raport 66551 1580902276 POLITIC

După ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la autodizolvarea Parlamentului.

Cu o reacție la decizia Înaltei Curți al Republicii Moldova a venit deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, declarând că „Curtea Constituțională a emis o hotărâre absolut previzibilă”.

Știu că sunt mulți juriști și experți care dau tălmăcire situației, mai mult sub aspect politic. Prieteni, vă invit la ora 15.00 să discutăm într-un live pe facebook câteva scenarii:
1. Numirea sau nenumirea unui Guvern timp de 90 de zile.
2. Vor semna 34 deputați de la Șor și Dodon cererea de a declanșa procedura de suspendare a Președintelui?
3. Se va constitui o majoritate parlamentară din Șor și PSRM pentru a-l înainta pe Igor Dodon la funcția de Prim-ministru?
4. Cea mai rapidă cale de a declanșa alegeri anticipate.
5. Cine guvernează statul? Vă rog să lăsați comentarii și întrebări. Voi încerca să răspund mai mult sub aspect juridic decât politic
.” a scris deputatul.

Amintim că președinta CCM Domnica Manole a spus că Legea Supremă prevede două cazuri de dizolvare, imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și inactivitatea Parlamentului timp de trei luni. Domnica Manole a reiterat că aceste texte sunt clar explicate în Constituție.

sinteza.org

Lasă un răspuns