Jizdan: Mai mulți membri PDM au fost presați să plece din funcții, la indicațiile lui Dodon

images cms image 000060944 POLITIC

Secretarul general al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul unui briefing de presă, miercuri, 13 ianuarie, că mai mulți membri de partid din teritoriu sunt presați să-și părăsească funcțiile, la indicațiile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Cu părere de rău, după alegerile prezidențiale, Igor Dodon, frustrat fiind de înfrângerea sa, continuă să pună presiuni pe conducătorii din serviciile deconcentrate, considerând că neimplicarea dânșilor a dus la înfrângerea sa. Probabil Igor Dodon astăzi caută vinovatul în toți oamenii din jur, în instituțiile statului, în membrii săi de partid, numai nu în sine”, a declarat Jizdan.

Fiind prezent la briefing, directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a afirmat că presiunile s-au intensificat în perioada campaniei prezidențiale din 2020.

De mai mult de 10 ani sunt în funcție. Toată viața m-am condus de ideea că probleme interne se rezolvă la nivel intern, însă, astăzi a ajuns cuțitul la os. Deja de mai mult de un an, instituția în care activez a intrat într-o perioadă neclară (…) N-a trecut mult timp și s-au început întâlnirile directorului interimar al Poștei Moldovei, Vitalie Zaharia, cu directorii centrelor de poștă și fiecare întâlnire se termina cu scrierea cererilor de eliberare. Și eu am fost invitat, mi-a spus la fel, dar și mi-a fost prezentată o listă din 15 persoane care trebuiau să scrie cerere și să fie eliberați din funcție. Prerogativa noului director interimar era reforma politică la întreprindere și politizarea acestei întreprinderi de stat. Nu voi vorbi în detalii despre colegii mei, pentru că o parte din ei au fost hărțuiți și au scris cerere de eliberare, cu regret (…) Venirea lui Zaharia în funcție a venit ca o furtună (…) Am fost obligați de către domnul Vitalie Zaharia să participăm activ în campania prezidențială, de partea unui candidat. Dumneavoastră cunoașteți foarte bine cine este acel candidat. Nu înțelegem dacă ne-am transformat într-o filială politică sau rămânem de stat”, a relatat Guțu.

Fostul șef al Centrului Multifuncțional Ialoveni, Ilie Castraveț, susține că în interiorul instituției în care a activat problemele și impunerea de a scrie cerere de demisie au început după ce PDM a ieșit din coaliția cu PSRM. Acesta a mai spus că, în luna noiembrie a fost impus să scrie cerere de eliberare din funcție.

Din momentul în care PDM a anunțat că părăsește coaliția de guvernare, s-au început raidurile în cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) Ialoveni în care se impunea scrierea cererilor de demisie. Pe data de 10 noiembrie a venit un grup format din 5 persoane (…) mi s-a spus direct că trebuie să scriu cerere benevol, iar dacă nu voi face acest lucru, prin toate măsurile legale sau ilegale voi fi dat afară”, a acuzat Castraveț.

sinteza.org

Lasă un răspuns