Procurorul General spune că probele prezentate azi de fostul șef al procuraturii anticorupție au fost falsificate

stoianoglo POLITIC

Procuratura Generală a venit cu o reacţie la informaţiile prezentate astăzi de procurorul-şef suspendat al Procuraturii Generale, Viorel Morari, despre legăturile familiei procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu Veaceslav Platon.

„Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, respinge ferm şi categoric acuzaţiile grave, lansate atât asupra sa, cât şi la adresa membrilor familiei sale, prin care se încearcă acreditarea ideii că ar avea vreo tangenţă cu anumite companii delicte, afiliate unui figurant pe anumite dosare. Asumându-şi investigaţii de asemenea anvergură, Procuratura a anticipat şi a preîntâmpinat societatea că odată cu avansarea în anchete, vom fi supuşi atacurilor şi presiunilor din partea celor care au deservit statul capturat”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

„Potrivit informaţiilor operative, obţinute de la colegii ucraineni, ieri, 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul companiilor la care s-a referit respectivul, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soţiei Procurorului General.

Sunt absolut clare şi fireşti tentativele persoanelor certate la cuţit cu legea de a minţi şi manipula cinic cu date pentru a crea neîncredere în cei care-i anchetează şi să-şi facă jocurile”, se mai arată în comunicat.

Procuratura mai afirmă că „această intervenţie a inculpatului Morari vine după informarea despre citarea sa pentru săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracţiuni din perioada exercitării funcţiei de Şef al Procuraturii Anticorupţie”.

Amintim că procurorul-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat astăzi că între soţia procurorului general şi persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, dar şi nemijlocit Platon, ar exista anumite legături şi acest fapt scoate în vileag de ce se urgentează examinarea dosarului de revizuire în care este vizat acesta. Viorel Morari nu exclude un eventual şantaj. După declaraţiile lui Morari, Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că „va analiza informaţiile relatate de către fostul procuror”.

VEZI ȘI: Breaking // Soția lui Stoianoglo ar fi beneficiară finală a unor firme implicate în schemele lui Platon

sinteza.org

Lasă un răspuns