COVID-19: Rusia a început să vaccineze persoanele de peste 60 de ani

5fc8ec6302e8bd6bcd42963a EXTERN

Capitala şi cel mai mare oraş al Rusiei, Moscova, a anunţat luni că locuitorii cu vârsta de peste 60 de ani pot să facă programări pentru a fi vaccinaţi împotriva coronavirusului cu vaccinul produs de stat, informează DPA.

Măsura urmează după aprobarea Ministerului Sănătăţii rus a vaccinului Sputnik V, ce va fi administrat persoanelor vârstnice în urma unei perioade de testare reuşite.

„Este un lucru bun deoarece vârstnicii sunt grupul cu cel mai mare risc, expus celor mai grave forme ale bolii”, a declarat primarul Moscovei Serghei Sobianin într-un comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a amânat până acum vaccinarea şi rămâne neclar când îi va fi administrat, deşi personal l-a susţinut şi a declarat că inclusiv fiica sa a fost vaccinată cu succes.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat luni că amânarea ar putea submina încrederea în vaccin, potrivit unor comentarii difuzate de agenţia de presă de stat TASS.

Putin a declarat anterior că se va vaccina imediat ce autorităţile ruse de sănătate vor permite să fie administrat persoanelor în vârstă. Putin are 68 de ani.

sinteza.org

Lasă un răspuns