Prețul petrolului scade cu aproape 2% după ce noua tulpină de coronavirus reînnoiește temerile cererii

petrol.hfp278gbqo 1000x600 1 750x430 1 ECONOMIC

Prețurile petrolului au scăzut marți cu aproape 2% până la sub 50 de dolari pe baril, adăugându-se la pierderile din sesiunea precedentă, întrucât o nouă tulpină de coronavirus din Regatul Unit a relansat îngrijorările legate de recuperarea cererii.

Detectarea noii tulpini a determinat mai multe țări să își închidă granițele cu Marea Britanie, deși un ministru britanic a declarat că Marea Britanie și Franța lucrează la redeschiderea uneia dintre cele mai importante rute comerciale ale Europei.

Țițelul Brent a scăzut cu 72 de cenți, sau 1,4%, până la 50,19 dolari pe baril la 0915 GMT, în timp ce țițeiul din West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 76 de cenți, sau 1,6%, la 47,21 dolari.

Ambele valori de referință au scăzut aproape 3% luni, ștergând parțial câștigurile recente determinate de lansarea vaccinurilor COVID-19 considerate ca fiind cheia pentru a permite revenirea la viața normală.

„În lupta dintre îngrijorările negative imediate și optimismul viitor, primul se luptă acum”, a spus Tamas Varga de la brokerul petrolier PVM.

Ultimul raliu a culminat cu Brent care a atins vineri 52,48 dolari, cel mai mare din martie. Unii văd potențialul ca prețurile să scadă și mai mult.

„Mediul rămâne în mod categoric aversiv față de risc”, a spus Jeffrey Halley de la brokeraj OANDA.

„Având în vedere amploarea mitingului petrolier de două luni, o corecție mai profundă nu poate fi exclusă”. Petrolul a obținut sprijin din partea Congresului SUA care a aprobat un pachet de ajutor pentru coronavirus de 892 miliarde de dolari după luni de inacțiune.

În centrul atenției vor fi cele mai recente rapoarte din inventarul petrolier din SUA, care se așteaptă să arate că stocurile de țiței au scăzut cu 3,3 milioane de barili. Raportul Institutului American al Petrolului urmează să fie lansat la 2130 GMT.

Organizația țărilor și aliaților exportatori de petrol, cunoscute sub numele de OPEC +, vor crește producția cu 500.000 de barili pe zi în ianuarie. Încă nu există niciun semn al unei fluctuații induse de scăderea prețului.

Vicepremierul rus, Alexander Novak, a declarat luni că, creșterea producției nu ar trebui să aibă ca rezultat o îndoială.

sinteza.org

Lasă un răspuns