Peste 2,1 miliarde de lei – încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în luna noiembrie

ECONOMIC

Încasările Serviciului Vamal în luna noiembrie 2020 se ridică la peste 2,1 miliarde lei, cu peste 94 milioane lei mai mult (circa 5%), comparativ cu luna corespondentă a anului trecut. Totodată, în primele 11 luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 20,1 miliarde lei.

Potrivit unui comunicat al instituției, pe parcursul lunii noiembrie, au fost perfectate 47.995 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 146.058 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Giurgiulești, cu 40.399 și, respectiv, 27.212 traversări.

Totodată, în perioada vizată au fost constatate 292 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 142 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 450 mii lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune.

sinteza.org

Lasă un răspuns