Un politician aflat în comă indusă din cauza COVID-19, a câștigat alegerile într-un oraș din Brazilia

maguitovilela EXTERN

Maguito Vilela, un politician aflat în comă indusă din cauza Covid-19 a fost ales primar al orașului brazilian Goiânia, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Fost senator al Mișcării Democratice Braziliene, Vilela a ieșit pozitiv la testare pe 20 octombrie. O săptămână mai târziu a ajuns la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo și a fost intubat pe 30 octombrie.

El a ieșit de pe ventilaţia mecanică în 8 noiembrie, dar pe 15 noiembrie a avut din nou nevoie de ventilator. La aceeași dată, a intrat în al doilea tur al alegerilor, alături de rivalul Vanderlan Cardoso din Partidul Social Democrat.

Duminică, Vilela a fost ales primar al orașului Goiânia, un oraș cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori în centrul Braziliei, câștigând 52,6% din voturi.

Viceprimarul Rogério Oliveira da Cruz a convocat o conferință de presă după alegeri și s-a rugat pentru sănătatea noului primar.

„Apreciem votanții pentru alegerea lui Maguito Vilela. Tot planul lui Maguito va fi executat în următorii patru ani și el va fi alături de noi”, a spus viceprimarul.

De asemenea, fiul lui Maguito Vilela a acuzat adversarii politici ai tatălui său că au răspândit informații false despre starea acestuia: „Au ieșit cu mașini cu difuzoare, anunțând moartea sa și trimițând mesaje în masă pe WhatsApp cu știri false despre starea sănătății sale”.

sinteza.org

Lasă un răspuns