Igor Dodon A CONTESTAT voturile din diasporă în turul II al alegerilor prezidențiale

POLITIC

Igor Dodon a declarat astăzi că a depus contestări privind desfășurarea alegerilor prezidențiale peste hotare. Dodon crede că cetățenii Republicii Moldova care au votat în țările Uniunii Europene au fost transportați organizat la secțiile de votare. De cealaltă parte, locuitorii Chișinăului spun că diaspora a dat dovadă de patriotism, iar dacă scrutinul a fost fraudat, atunci doar în Rusia, unde Dodon a luat cele mai multe voturi.

„Eu vreau ca toate aceste contestări să fie fixate de judecată, să fie luată o decizie pentru următoarea perioadă, pentru că o să mai avem alegeri. Și când o să se ducă cineva iarăși cu autobuzele și o să aducă alegători la o secție de votare din Este sau din Vest și cineva o să conteste să știm că iată a fost decizia judecății care a spus asta e încălcare sau nu e încălcare”,a declarat Igor Dodon.

În turul II de scrutin prezidențial, din 15 noiembrie, diaspora a ieșit în număr record la vot. În cele 139 de secții au votat peste 260 de mii de conaționali. Din numărul total, aproape 93 la sută au votat pentru Maia Sandu. Igor Dodon a adunat 7,06 la sută. Cele mai multe voturi Dodon le-a obținut de la moldovenii stabiliți în Rusia, Bulgaria, Belarus și Azerbaijan.

sinteza.org

Lasă un răspuns