Deputatul Reniță răspunde falsurilor lui Bătrâncea: Minciuna este arta lui de a se manifesta plenar

batrancea si renita 1920x1020 c default POLITIC

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a fost prins cu minciuna. Acesta a lansat astăzi un șir de falsuri referitoare la activitatea deputatului Iurie Reniță.

Bătrâncea a declarat astăzi în cadrul unui briefing că Iurie Reniță ar fi ajuns ambasador al Republicii Moldova la București pe căi ilegale. 

„Promovarea în funcția de ambasador în 2010 s-a produs cu încălcări grave a legii. Se iau decizii politice când cineva se duce ambasador la București. Ca să fie trimis ambasador, el urma să obțină acest grad diplomatic și cei de la Ministerul de externe împreună cu președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, au făcut un efort și i-au calculat ca și stagiu diplomatic anii de facultate, care nu au avut nimic comun cu experiența diplomatică și inclusiv trei ani, care dânsul a activat la American British Tobacco – anii 2007-2010”, susține Bătrâncea.

La rândul său, Iurie Reniță spune că socialistul a mințit cu nerușinare, dezmințind spusele acestuia. 

Deputatul a explicat că, în 1990 prin hătărâre de guvern, împreună alți 6 colegi, a fost trimis la studii diplomatice la București de către Guvernul lui Mircea Druc. Potrivit legislației, odată ce gvernul te trimite la studii perioadă dată intră în stagiul de muncă și, în cazul de față, după absolvire Reniță a fost angajat la Externe și evident că a fost considerat ca stagiu general și diplomatic în special. Faptul că anii de facultate nu au nimic în comun cu experiența diplomatică „este o invenție ieftină și vorbește despre lipsa unei pregătiri juridice elementare”, adaugă Reniță. 

Totodată, Reniță susține că cei 3 ani de activitate la American British Tobacco nu au intrat în stagiul său diplomatic. „Minciuna și insinuările sunt arma perfectă a acestui demagog socialist Bătrâncea”.

SURSA: Deschide.md

sinteza.org

Lasă un răspuns