Partidul Democrat din Moldova REFUZĂ să meargă la consultările lansate de Igor Dodon

POLITIC

Partidul Democrat din R. Moldova (PDM) refuză să meargă consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare. Informația a fost confirmată de către reprezentanți ai partidului.

„PDM nu va verge la consultări cu Igor Dodon. PDM a venit ieri cu un plan în care s-a menționat că ar trebui să fie discutat pe platforma parlamentară”, ne-a comunicat Stela Nistor, purtătoarea de cuvânt a PDM.

Ieri, 16 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, după ce a felicita-o repetat pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegeri, liderul PDM, Pavel Filip, a venit cu „un plan anticriză pe termen scurt”, și menționează că ar trebui să fie discutat pe platforma parlamentară. Filip a afirmat că în următoarea perioadă „ar trebui să aibă loc discuții pentru elaborarea unui plan anticriza și formarea unui Guvern care să realizeze curățarea clasei politice”. Totodată, liderul democraților susține că organizarea alegerilor parlamentare anticipate trebuie amânată până în toamna anului 2021.

Potrivit lui Dodon, primii pe listă sunt democrații, după care îi va invita la discuții pe deputații PAS, deputații Platformei DA, apoi urmând și cei din restul grupurilor parlamentare.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).

sinteza.org

Lasă un răspuns