Maia Sandu: Conflictul transnistrean nu are nicio soluţie militară

1547560191 12644071 POLITIC

Preşedintele ales Maia Sandu consideră că “conflictul transnistrean nu are nicio soluţie militară”. Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta ea a declarat într-un interviu pentru BBC.

Sandu a subliniat că va căuta “o soluţie politică la rezolvarea conflictului transnistrean”.

“Desigur, problema Transnistriei este cea mai gravă problemă, Federaţia Rusă este parte la formatul de negociere şi vom discuta despre aceasta. Există lucruri pe care le putem face aici la Chişinău – lupta împotriva corupţiei şi a contrabandei, dar, în acelaşi timp, sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm împreună. Trebuie să găsim această soluţie. Consider că soluţionarea conflictului transnistrean trebuie găsită în interiorul ţării, trebuie să negociem cu toate partidele politice, întreaga societate trebuie să susţină o astfel de decizie. Dar ştim că există actori regionali importanţi în această problemă şi sperăm că putem găsi o soluţie politică în acest sens”, a spus Sandu.

Întrebată, care pentru ea este “Moldova ideală a viitorului”, ca stat suveran sau ca parte a României, Maia Sandu a spus că mai întâi este necesar “să ne unim aici, în Moldova”.

“Noi ştim că într-o bună zi vrem să facem parte din Uniunea Europeană. Când se va întâmpla acest lucru, nu ştim. Trebuie să lucrăm pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, astfel încât să avem o conducere bună în ţară – acestea sunt lucrurile despre care ştim că sunt mai bune în ţările europene, trebuie să creăm aceste condiţii aici, acasă”, a spus Sandu.

sinteza.org

Lasă un răspuns