Scandalul de la tipografia „Universul”! Acuzațiile opoziției și justificările echipei lui Igor Dodon

POLITIC

Astăzi la tipografia ÎS Editura Universul mai mulți deputați și susținători ai Maiei Sandu au descoperit ziarele „Socialistul” chiar dacă pe acestea scrie că ar fi tipărite la SRL „EditTiparGrup”, staff-ul lui Igor Dodon spune că compania contractată de ei, EditTiparGrup, ar fi avut probleme tehnice și ar fi apelat la editura Universul pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de candidatul Igor Dodon.

Presă, poliție, îmbrânceli între deputați au avut loc astăzi la ÎS Editura Universul. Potrivit mai multor susținători ai Maiei Sandu, Igor Dodon ar fi abuzat de întreprinderea de stat pentru a-și edita gratuit materiale promoționale neraportate la CEC.

Aceștia au dedus aceste acuzații din aceea că pe ziarele tipărite la Editura Universul, scria că de fapt aceste ziare ar fi tipărite la SRL EditTiparGrup, companie privată contractată oficial de staff-ul candidatului independent Igor Dodon.

Staff-ul lui Igor Dodon a emis un comunicat după ce poliția, sesizată de către deputații PAS, a confiscat o parte din tirajul ziarului de propagandă „Socialistul”.

„Condamnăm acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral. Am sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni”, se spune în comunicat.

Aceași sursă mai precizează că „pliantul electoral al candidatului Igor Dodon, este achitat din fondul electoral și acest fapt poate fi probat prin contractul încheiat cu un agent economic”. „Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei”, se mai spune în comunicat.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a venit cu un comentariu la solicitarea tv8.md, după ce s-a adeverit că la Editura de stat „Universul” sunt tipărite ziarele electorale ale candidatului independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, asta deși pe ziar scrie că acesta este tipărit la tipografia „Tipar Grup SRL”.

„Noi nu am primit nicio sesizare sau o plângere pe acest caz. Urmează să ne documentăm și să vedem dacă se va face proba încheierii unui contract pentru tipărire a unui număr de ziare urmează să găsim această probă și în rapoartele financiare care sunt făcute de către concurentul electoral rămas în cursă și să apreciem legalitatea acestor acțiuni. Reacția CEC-ului urmează a fi făcută urmare a investigării fiecărui caz în parte. Rugăm să fim sesizați, să ne documentăm și să venim cu o reacție”, a spus Dorin Cimil.

sinteza.org

Lasă un răspuns