Internauţii cer excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală, după ce s-a descoperit că ziarele sale sunt tipărite la o editură de stat

ACTUAL

Internauţii au lansat o petiţie online, prin care cer excluderea candidatului independent, susţinut de PSRM, Igor Dodon. Asta după ce s-a adeverit că ziarele electorale ale lui Igor Dodon sunt tipărite la editura de stat Universul, şi nu la Edit Prim Grup, aşa cum scrie pe ziarele sale. De asemenea, potrivit unor deputaţi, asta constituie fals în acte, iar tirajul specificat pe ziar, de 50.000 de exemplare, este unul cu mult mai mare.

„Cerem CEC-lui să excludă candidatul independent din turul 2 al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, din motiv că a făcut multe încălcări electorale, prin răspîndirea falsurile şi atacurile la persoană asupra contracandidatului. Şi astăzi 11 Noiembrie 2020, s-a depistat că Igor Dodon a făcut abuz de putere, tipărind ziarele electorale ale candidatului Igor Dodon la editura de stat „Universul””, se spune în petiţie. 

Petiţia a acumulat, până la această oră, peste 4 mii de semnături.

sinteza.org

Lasă un răspuns