Mesajul prim-ministrului Ion Chicu cu ocazia Zilei Internaționale a Științei

28412334 1588579212r6m9qmy 1590167674p8dh3l4 ACTUAL

Stimați membri ai comunității științifice,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Științei, vă adresez cele mai cordiale urări de bine și sănătate și îmi exprim toată recunoștința pentru contribuția Dumneavoastră valoroasă la dezvoltarea și promovarea științei în Republica Moldova și integrarea acesteia în spațiul de cercetare internațional.

În fiecare an sărbătorim la 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare, iar în acest context, comunitatea științifică din Republica Moldova sărbătorește Ziua Științei.

Această sărbătoare are drept scop evidențierea rolului primordial al științei în dezvoltarea durabilă a întregii societăți, promovarea solidarității naționale şi internaţionale şi atragerea atenţiei asupra provocărilor cu care se confruntă domeniul respectiv. Criza pandemică evidențiază mai mult ca niciodată rolul semnificativ al științei în societate și subliniază importanța și relevanța științei în viața noastră cotidiană. Totodată, această criză ne-a convins o dată în plus despre necesitatea urgentă de a spori sprijinul nostru pentru cercetare și cooperare științifică.

Guvernul asigură finanțări sporite și sprijină cercetările științifice în diverse domenii pentru un progres în numele cunoașterii. În același timp, depunem eforturi pentru a stimula tinerii să se implice în domeniul academic pentru a aplica progresul tehnico-științific pentru dezvoltarea țării și bunăstarea cetățenilor noștri.

Această zi specială oferă oportunitatea de a ne mobiliza în jurul comunității științifice din Moldova pentru o colaborare mai strânsă și pentru a informa cetățenii cu privire la evoluțiile științifice.

Ion Chicu,
Prim-ministrul Republicii Moldova

sinteza.org

Lasă un răspuns