Președintele Azerbaidjanului a anunțat preluarea controlului asupra unui oraș-cheie din Nagorno-Karabah! Armenia neagă acest lucru – VIDEO

EXTERNE

Orașul Shusha din Nagorno-Karabah a trecut sub controlul forțelor armate ale Azerbaidjanului. Președintele țării, Ilham Aliev, a anunțat acest lucru în adresarea națiunii:

„Data de 8 noiembrie va intra pentru totdeauna în istoria țării noastre. Forțele armate au preluat controlul asupra orașului Șușu. Am câștigat această victorie pe câmpul de luptă, nu la masa de negocieri. Negocierile s-au dovedit lipsite de sens”, – citează cuvintele lui TASS.

Șușa este unul dintre orașele-cheie ale Nagorno-Karabah, situat la 11 kilometri de capitala autoproclamatei Republici Stepanakert.

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Armeniei, Artsrun Ovannisean, a dezmințit declarația lui Aliev privind preluarea orașului Shusha în Nagorno-Karabah și a scris pe Twitter că luptele din Șușu continuă.

Conflictul militar dintre Armenia și Azerbaidjan în Nagorno-Karabah a fost reluat pe 27 septembrie. Ambele părți s-au acuzat reciproc de provocări și au început acțiuni militare pe scară largă. Participanții la conflict au încheiat de trei ori un armistițiu, dar de fiecare dată acordurile de încetare a focului au izbucnit.

sinteza.org

Lasă un răspuns