Imagini devastatoare din Nagorno-Karabah, făcute publice de Armenia

EXTERNE

Trei civili au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în bombardamente asupra regiunii Nagorno-Karabah, a anunţat Armenia. Luptele cu armata azeră au continuat în apropierea unui oraş strategic din enclava azeră cu populaţie majoritar armeană, relatează Stirileprotv.ro.

Ministerul Armean al Apărării a făcut publice o serie de imagini, care ar arăta victime în rândul soldaților azeri și a echipamente distruse de forțele armene, în apropierea orașului Lachin. Ministerul susține că trupele armene au anihilat unitățile azere care se pregăteau pentru atac. O purtătoare de cuvânt a armatei armene, Şuşan Stepanian, a indicat pe Twitter că Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabah, a fost din nou vizată de bombardamente.

Şuşa, supranumită Ierusalimul regiunii Nagorno-Karabah, este o localitate strategică situată pe înălţimile de la sud de Stepanakert. De la reluarea luptelor din 27 septembrie, forţele azere au preluat controlul asupra unor zone importante din sudul regiunii şi se apropie de Şuşa şi de un drum vital care leagă capitala separatistă de Armenia.

La începutul anilor 1990, un prim război în regiune făcuse 30.000 de morţi şi a adus la desprinderea Nagorno-Karabah de Azerbaidjan.

sinteza.org

Lasă un răspuns