Platforma DA propune modificarea Constituției pentru ca pensiile și salariile să nu fie sub minimul de existență – VIDEO

POLITIC

Deputații platformei DA, Alexandru Slusari și Dinu Plîngău, au prezentat un proiect de modificare a articolului 47 din Constituție. Deputații cer ca pensiile și salariile să nu fie mai mici decât minimul de existență. Aceștia urmează să îl înainteze în legislativ, fiind propus spre semnare tuturor fracțiunilor parlamentare. Despre aceasta, deputații au anunțat în cadrul unui briefing de presă.

În cadrul conferinței, Alexandr Slusari a subliniat că inițiativele platformei DA nu sunt electorale, ci fac parte din programul de țară al platformei DA și, indiferent de rezultatele proceselor electorale, formațiunea va continua să-l promoveze pentru a fi implementat.

Potrivit celor doi deputați, scopul principal al proiectului este combaterea sărăciei. Deputații platformei DA au semnat proiectul de lege și au îndemnat toți deputații să-l semneze și „să dea dovadă că îi interesează soluționarea problemelor sociale nu doar în cadrul campaniilor electorale.”

Menționăm că potrivit Articolului 47 din Constituția R. Moldova, statul este obligat să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea, lui şi familiei lui, cuprinzînd hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare.

sinteza.org

Lasă un răspuns