Ion Ceban a inspectat lucrările de renovare a Parcului „La Izvor”

img 1 1 POLITIC

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a inspectat marți, șantierul de lucrări privind reabilitarea infrastructurii Parcului „La Izvor”, din sectorul Buiucani al capitalei.

Pe teren sunt în desfășurare activitățile de amenajare și asfaltare a trotuarelor din zonele pietonale, precum și a pistei pentru bicicliști. Lucrările vor fi executate timp de trei zile, urmând a fi asfaltată o suprafață de 3000 de metri pătrați de trotuar. Totodată, în acest an, municipalitatea planifică reabilitarea a 2 din cele 4 zone existente din spațiul de agrement. Aleile pietonale cu o lungime totală de 7,8 km, care vor asigura legătura între cele 4 lacuri de pe teritoriul parcului.

În context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de șantier să fie securizate toate tronsoanele unde are loc intervenția, pentru a evita disconfortul cetățenilor, care vizitează zona de agrement.

„Există unele obiecții referitor la modul în care se desfășoară lucrările pe anumite componente stipulate în proiect. Am solicitat preturii să țină cont de sugestiile pe care le-am făcut în această privință, să securizeze mai bine șantierele, să aibă grijă ca lucrările care deja sunt executate, să nu fie deteriorate de celelalte servicii care vor interveni ulterior cu alte tipuri de lucrări”, a declarat edilul capitalei.

Lucrările de renovare a Parcului „La Izvor” prevăd instalarea unui sistem automatizat de irigare a spațiilor verzi, instalarea rețelei de iluminat public nocturn, reabilitarea căilor de acces, construcția unui havuz de mari dimensiuni, dar și alte lucrări de modernizare a infrastructurii obiectivului.

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani are o suprafață de 163 hectare, iar lucrările de reabilitare sunt planificate pentru o perioada dă doi ani.

sinteza.org

Lasă un răspuns