Președinta CEC, Angelica Caraman: „Agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei”

agitatia electorala interzisa POLITIC

Vineri este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui briefing de presă, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a specificat că agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei.

„Astăzi este ultima zi de campanie electorală, atunci când cei 11 candidați înregistrați pentru funcția de președinte și cei 15 participanți la referendum pot să facă agitație electorală. Administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri și participanților la referendum la emisiuni televizate sau radiofonice”, a specificat Angelica Caraman.

Potrivit Codului contravențional, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, competitori electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 2 000 la 3 000 de lei, aplicată persoanei fizice, și cu amendă de la 5 000 la 7 500 de lei, aplicată persoanei juridice.

sinteza.org

Lasă un răspuns