Moldexpo va găzdui expozițiile Moldagrotech & Farmer 2024

moldexpo va gazdui expozitii ACTUAL

Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” va găzdui în perioada 17-20 octombrie curent Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH (ediția de toamnă) precum și Expoziția internațională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri FARMER, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a afirmat astăzi la o conferință de presă că expozițiile vor oferi agricultorilor oportunitatea de a descoperi noile tendințe de pe piață în materie de tehnică agricolă și tehnologii, dar și să interacționeze cu experți din domeniu, pentru a obține răspunsuri la cele mai importante întrebări.

„Încercăm să facem evenimentul interactiv, să nu fie o expoziție a tehnicii și atât. Ne-am propus să construim o platformă de dialog cu agricultorii din Republica Moldova. Astfel, expozițiile vor fi organizate într-un mod informativ, dar și interactiv. Stimați agricultori, sunteți așteptați cu toții pentru a participa activ la expoziții și a vă implica, pentru a vedea ce ne prezintă piața în materie de tehnică, inputuri, să vedem tot ce a apărut nou, să comunicăm și să primim răspunsuri la întrebările pe care le avem”, a afirmat Vladimir Bolea.

În cadrul expoziției va fi organizată activitatea cu genericul „Ora Ministerului”, la care vor participa șefi de direcție și secretarii de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Oficialii vor informa agricultorii despre subiectele de interes și vor răspunde la întrebările acestora, prezentând totodată noutățile pentru anul 2025 în ceea ce privește măsurile de subvenționare pentru agricultură.

Vizitatorii expoziției vor avea parte de un spectacol cu drone și vor putea să testeze tehnica expusă la Moldexpo. „Pe de o parte avem tehnica pe care o prezentăm cu titlul de expoziție, dar în același timp vizitatorul trebuie să vadă care sunt utilitățile ei, modul de folosire și care este plus valoarea în agricultură de la folosirea acesteia. Pentru asta, va fi făcut un show cu drone în agricultură de către specialiști și toți vizitatorii vor vedea modul de folosință. Agricultorii vor putea participa și la test drive pentru a face diferența dintre tehnica pe care o au în dotare și cea expusă spre vânzare”, a punctat vicepremierul.

Directorul CIE „Moldexpo”, Zinaida Popa, a afirmat că Expozițiile Moldagrotech & Farmer sunt unele dintre cele mai importante evenimente expoziționale din Republica Moldova, care reflectă tendințele cheie în dezvoltarea complexului agroindustrial din Moldova. „Aceasta este o expoziție cu istorie. Este unica expoziție care este recunoscută ca eveniment expozițional pe plan internațional de către organizațiile internaționale. Se așteaptă a fi nu doar o expoziție cu conținut vizual, dar și una foarte consistentă”, a menționat Zinaida Popa.

Printre expozanți se regăsesc producători și dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești din țară, precum și institute de cercetări, experți, reprezentanți ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, băncilor comerciale, organizațiilor financiare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii etc.

În fiecare zi de expoziție, conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova va desfășura întruniri-dezbateri cu șefii direcțiilor agricole raionale și cu alți reprezentanți care activează în sectorul agrar.

Expoziția MOLDAGROTECH este prima și unica din Republica Moldova agreată de UFI (Asociația Mondială a Industriei de Expoziții) și EURASCO (Asociația Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaționale. 

Expozițiile vor fi deschise până duminică, 20 octombrie. Concomitent, la Moldexpo se va desfășura și Târgul Toamna de aur. Intrarea la toate evenimentele este liberă. 

sinteza.org

Lasă un răspuns