Ministerul Energiei a anunțat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație al Moldovagaz

sa moldovagaz 1 POLITIC

Candidatura lui Dorin Junghietu a fost propusă de Ministerul Energiei pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SA Moldovagaz. Anunțul a fost făcut astăzi de către minister, transmite MOLDPRES.

Totodată, Vadim Ceban a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Moldovagaz, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație.

Dorin Junghietu a activat până în prezent peste hotarele țării, inclusiv în companii mari internaționale.

Candidații anunțați de Ministerul Energiei vor avea un mandat de trei ani, după ce vor fi aprobați de Consiliul de Observatori al societății pe acțiuni.

Ministerul Energiei a precizat că este o premieră când managementul SA Moldovagaz este numit prin concurs deschis, aceasta fiind un angajament al Republicii Moldova de transparentizare și profesionalizare a gestiunii întreprinderilor cu capital de stat. Organizarea concursului a fost solicitată de mai mulți reprezentanți ai societății civile.  

Concursul de selectare a patru din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care sunt înaintați de Ministerul Energiei, a fost lansat în luna iunie.

Consiliul de Administrație al SA Moldovagaz este organul executiv colegial, format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de trei ani.

sinteza.org

Lasă un răspuns