Maia Sandu a discutat cu delegația APCE despre asigurarea unui proces electoral integru

delegatia apce POLITIC

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Întrevederea a avut loc în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Discuțiile s-au concentrat pe măsurile luate de autorități pentru a asigura organizarea unui scrutin corect, transparent și fără interferențe externe. Președinta Maia Sandu a reafirmat angajamentul ferm al autorităților de a avea alegeri libere și democratice, subliniind importanța respectării standardelor internaționale.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate și provocările la adresa democrației, inclusiv pericolele prezentate de dezinformare, finanțarea ilegală a campaniilor electorale și tentativa de influențare a votului prin coruperea alegătorilor. Oficialii au subliniat importanța eforturilor de a proteja integritatea procesului democratic din Republica Moldova.

sinteza.org

Lasă un răspuns