Directorul general al ANCD Aurelia Hanganu a participat la dezbaterea publică privind integrarea europeană a cercetării din Republica Moldova

dezbaterea publica POLITIC

Aurelia Hanganu, directorul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD), a participat, la 17 septembrie 2024, la dezbaterea publică cu tema „Integrarea europeană a cercetării din Republica Moldova”, ediția a X-a. Dezbaterea a fost realizată în cadrul proiectului „Beneficiile aderării Republicii Moldova la UE pentru om, comunitate și țară” și moderată de Tatiana Fișer.

La dezbatere au participat Victoria Cociug, prorector pentru cercetare și parteneriate al Academiei de Studii Economice din Moldova și Vitalie Moraru, șef al Oficiului Național Orizont Europa.

Participanții la dezbatere au discutat despre Programul Orizont Europa, integrarea cercetării din Republica Moldova în spațiul european, asocierea cu alte instituții europene în consorții pentru a depune propuneri de proiect, calitatea de parteneri, cât și despre beneficiile și beneficiarii acestei integrări. De asemenea, au fost menționate acțiunile realizate în domeniu până acum, astfel încât cercetătorii să fie încurajați să aplice în număr cât mai mare la programul european Orizont Europa. Totodată, a fost prezentată structura și misiunea Oficiului Național Orizont Europa, activitățile pe care Oficiul le desfășoară, succesele înregistrate în ultimii ani, precum și provocările cu care se confruntă comunitatea de cercetare și prezentate soluțiile posibile.

sinteza.org

Lasă un răspuns