VIDEO// Victoria Furtună acuză guvernarea de incompetență, parafrazând o glumă a lui Gheorghe Urschi: ”Unde ajungea ministrul – acolo se oprea apa, curentul electric, gazele…”

furtuna POLITIC

„Unde ajungea ministrul – acolo se oprea apa, curentul electric, gazele…”. Astfel a parafrazat candidata la prezidențiale, Victoria Furtună, un citat al lui Gheorghe Urschi, făcând referire la lipsa de acțiune a autorităților pentru aprovizionarea cu gaze naturale. Potrivit fostului procuror anticorupție, tot ce se apucă guvernarea, se distruge. 

„Când mă uit ce face guvernarea, îmi aduc aminte de marele Gheorghe Urschi, care avea o glumă despre capacitatea de negociere a oamenilor de la guvernare. Știți cum spunea el? Acolo unde ajunge ministrul, acolo se oprește apa, curentul electric și gazele. Iată că după aproape 30 de ani, noi vedem că a fost proroc în glumele sale. Oamenii pe care îi luăm în derâdere că au fost în competență, au ajuns să conducă în realitate cu țara. Ei au îmbrăcat niște costume, pun fața de serios, de intelectual, însă rezultatul este același. Orice de ce se apucă, ei distrug.

Acum vedem, ni se spune că vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale, dar în trei ani nu s-au făcut rezerve sau sisteme alternative de aprovizionare. Sau varianta ideală ar fi substituirea gazelor în procesul de încălzire centralizată. Asta ar fi cam 30% din consum și multe alte zeci de soluții inspirate de la vecinii care au redus dependența de un singur furnizor. Dar haideți să revenim la Gheorghe Urschi. Acest rege al umorului a spus fraze pline de înțelepciune și anume – cine arvonește, acela plătește. Din asta putem face concluzii – cine este cu banul, acela hotărăște cine îl deservește. Nu-i așa, Maia Sandu?”, a declarat Victoria Furtună într-un clip video postat pe rețelele sociale.

sinteza.org

Lasă un răspuns