Un șofer moldovean a fost trimis în judecată pentru facilitarea migrației ilegale a unui cetățean italian în Republica Moldova

screenshot 3 3 ACTUAL

Un șofer moldovean a fost trimis în judecată pentru facilitarea migrației ilegale a unui cetățean italian în Republica Moldova, în urma unei investigații complexe desfășurate de Direcția regională Nord a Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) în colaborare cu Procuratura Bălți.

Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) din Moldova, ancheta a durat două luni și a dezvăluit implicarea unui șofer moldovean de 31 de ani care transporta colete și pasageri între Moldova și Italia pentru a introduce ilegal un italian în vârstă de 53 de ani pe teritoriul Republicii Moldova.

Cetățeanul italian avea interdicție pe teritoriul acestei țări din cauza nerespectării regulilor de ședere în trecut.

Motivul principal al șoferului pentru această activitate ilegală era obținerea unui profit ilicit, mai precizează sursa citată.

Procuratura Bălți a inițiat un dosar penal pentru infracțiunea de organizare a migrației ilegale, conform art. 3621 din Codul penal al Republicii Moldova.

În cazul în care va fi găsit vinovat, șoferul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau o amendă între 1000 și 4000 de unități convenționale.

Pentru a obține probe suplimentare și a întări dosarul penal, ofițerii IGM au desfășurat percheziții pe 19 martie în mai multe locații din municipiul Bălți și orașul Drochia.

În cadrul acestor percheziții au fost descoperite și confiscate diverse obiecte relevante pentru anchetă, inclusiv telefoane mobile, cărți de vizită, acte de identitate și sume de bani.

sinteza.org

Lasă un răspuns