Fracțiunea BCS a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului, Igor Grosu

photo 5431662985849461814 y POLITIC

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing al fracțiunii în Parlament.

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, a declarat că Igor Grosu încalcă sistematic Regulamentul Parlamentului și dreptul fundamental al deputaților la pluralismul de opinii, garantat de Constituția RM.

„Președintele Parlamentului subminează principiile dezbaterilor parlamentare, comportamentul său este departe de a fi civilizat și se caracterizează prin lipsă de etică și cultură. Limitarea dreptului deputaților din opoziție de a-și exprima opinia contravine valorilor democratice și principiilor statului de drept. Grosu uită că el este moderatorul ședințelor plenare și nu șeful deputaților. Funcția lui constă în asigurarea desfășurării normale a lucrului în Parlament. Atacurile și comentariile președintelui Parlamentului la adresa deputaților sunt inadmisibile”, a spus Vlad Bătrîncea.

Vicepreședintele a atras atenția și asupra faptului că, după ce ședința plenară de ieri a fost sistată, clădirea Parlamentului este plină de reprezentanți ai structurilor de forță. „Avem o întrebare: care este scopul aflării acestor ofițeri aici? Imunitatea deputaților este protejată de Constituție și nicio persoană, nicio organizație nu are dreptul să intervină în activitatea deputaților și să-i supună unor presiunii”.

Vlad Batrîncea a subliniat că în Parlament trebuie asigurate o atmosferă sănătoasă și condiții normale de activitate. Aici trebuie să se desfășoare discuții libere și deschise. Dar, acest Parlament este nefuncțional, trebuie dizolvat, iar alegerile parlamentare trebui să fie organizate în aceeași zi cu cele prezidențiale.

„Oamenii sunt dezamăgiți, ei doresc schimbări. Cei care au promis vremuri bune au creat condiții de viață insuportabile în țară, au provocat sărăcie și dezamăgire. Ei trebuie să răspundă conform legii”, a spus Vlad Bătrîncea.

sinteza.org

Lasă un răspuns