VIDEO// Președinta partidului ”Renaștere” condamnă perchezițiile repetate și abuzurile de la Aeroportul Chișinău: ”Unde este libertatea europeană?”

natalia parasca 1 POLITIC

Natalia Parasca, președinta partidului ”Renaștere”, a condamnat vehement acțiunile forțelor de ordine de la Aeroportul Chișinău, după ce au avut loc percheziții repetate și încălcări grave ale drepturilor civile.

Într-o declarație făcută astăzi pe pagina oficială, Parasca a subliniat că cetățenii care sosesc cu zborul din Istanbul sunt luați fără nicio reținere și duși la interogatorii de către forțele de securitate. Motivul invocat pentru aceste interogatorii este prezența unei ștampile din pașaport care atestă o vizită anterioară în Rusia. Aceste rețineri, susține Parasca, sunt nejustificate și creează un climat de teamă și incertitudine printre pasageri.

”Percheziții din nou la aeroportul Chișinău! Forțele de ordine iau oamenii fără nicio reținere, care sosesc cu zborul din Istanbul, și îi duc la interogatorii. Motivul – ștampila din pașaport cu privire la vizita în Rusia. Cetățenii sunt reținuți nejustificat de poliție, unor pasageri le este deja rău”, a notat Parasca.

Parasca a adus, de asemenea, în atenția publicului problema lipsirii de acțiune din partea autorităților europene, în special în ceea ce privește președintele Maia Sandu, care declară că promovează libertatea și democrația în Moldova. Președinta partidului ”Renaștere” a subliniat că aceste acțiuni abuzive contravin valorilor europene și subminează eforturile Moldovei de a se integra mai strâns în comunitatea europeană.

În plus, Parasca a făcut trimitere la un incident recent în care pasagerii unui zbor din Moscova au fost ținuți timp de ore și li s-au confiscat bunurile, evidențiind astfel o serie de abuzuri constante în practicile de securitate de la Aeroportul Chișinău.

Ea a făcut apel la autorități să investigheze imediat aceste acțiuni și să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

”Unde sunt libertățile europene, cântate de Sandu? Președintele calcă în picioare toate valorile despre care îi place să vorbească atât de mult! În orice caz, Europa însăși privește liniștită la genocidul făcut de guvernul moldovean. Probabil pentru că oficialii europeni nu vor considera niciodată Moldova demnă să devină parte a UE. Foarte recent am fost martori la un astfel de abuz la aeroportul capitalei, când pasagerii unui zbor din Moscova au fost ținuți timp de câteva ore, li s-au luat banii. Persecuțiile continuă…””, a concluzionat președinta partidului.

sinteza.org

Lasă un răspuns