De ziua Televiziunii Naționale, deputatul Vasile Bolea acuză guvernul PAS de capturarea instituțiilor media și restrângerea libertății presei în Republica Moldova

vasile bolea POLITIC

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a făcut declarații explozive cu ocazia Zilei Televiziunii Naționale, atrăgând atenția asupra gravității situației libertății presei în țară.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Bolea a subliniat că, de la venirea la guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), zeci de televiziuni au fost închise, iar jurnaliștii critici au devenit ținta intimidărilor și persecuțiilor din partea instituțiilor statului. Potrivit liderului politic, actuala administrație a abandonat principiile pluralismului și independenței presei, capturând inclusiv Televiziunea Națională și limitând accesul opoziției în spațiul public al acesteia.

Bolea a insistat asupra importanței unui mediu media liber și diversificat pentru o democrație sănătoasă, subliniind că cetățenii trebuie să aibă acces la o gamă variată de perspective și opinii pentru a-și forma propriile concluzii politice.

De asemenea, deputatul a condamnat ferm orice încercare de cenzură sau denigrare a jurnaliștilor, subliniind că aceste acțiuni subminează principiile fundamentale ale unei societăți informate și democratice.

În ciuda presiunilor și provocărilor cu care se confruntă în prezent, Vasile Bolea a îndemnat jurnaliștii să-și continue munca cu integritate și curaj și să se opună oricăror acțiuni care restrâng libertatea presei.

sinteza.org

Lasă un răspuns