Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o discuție cu secretarul de stat pentru afaceri europene al Regatului Suediei, Christian Danielsson

mihai popsoi a avut o intrevedere POLITIC

Șeful diplomației de la Chișinău Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu secretarul de stat din cadrul ministerului afacerilor europene de la Stockholm, Christian Danielsson.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală moldo-suedeză, asupra consolidării dialogului politico-diplomatic, intensificării cooperării economice și avansării pe domeniile de interes comun. Demnitarul suedez a salutat eforturile impresionante realizate de Republica Moldova în ultimii ani pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la situația geopolitică regională, combaterea dezinformării și a amenințărilor hibride, precum și perspectivele alegerilor din toamnă.

Oficialul moldovean i-a mulțumit pentru sprijinul considerabil acordat de Suedia pentru susținerea agendei de reforme în domeniile drepturilor omului, democrației și libertății presei.

sinteza.org

Lasă un răspuns