ANSA dotată tehnic pentru activitățile din teritoriu

ansa dotata tehnic ACTUAL

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a primit în dotare 176 de laptopuri (din lotul de 250 ) și 19 de imprimante portabile (din lotul de 25), destinate consolidării capacităților de intervenție a inspectorilor din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor.

Echipamentul tehnic a fost achiziționat de Banca Mondială, prin intermediul Proiectului de Competitivitate a Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii (ÎMMM)”, cu suportul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a Republicii Moldova.

Echipamentul reprezintă un suport imperios la toate etapele de desfășurarea a activităților de supraveghere și control a specialiștilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Digitalizarea activităților ANSA este una dintre reformele importante ale Agenției și va ajuta inspectorii să fie instruiți adecvat și să aibă acces la toate serviciile electronice pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri. Astfel, aceștia vor fi mai eficienți la îndeplinirea sarcinilor prevăzute, iar actele permisive vor putea fi eliberate, la cerere, chiar la fața locului.

Directorul general al ANSA, Radu Musteața, este recunoscător partenerilor pentru suportul foarte necesar instituției: ”Echipamentul tehnic nu poate decât să ne ajute să devenim mai operativi, atât în raport cu operatorii economici, cât și cu consumatorii noștri, atunci când vorbim de acele petiții și de actele permisive. Interacțiunea cu operatorii economici trebuie să fie una foarte rapidă și foarte țintită. Cu cât timpul de interacțiune este mai lung, cu atât există riscul ca să apară corupția”.

Recent ANSA a fost dotată cu 35 de unități de transport care au fost repartizate tuturor subdiviziunilor teritoriale. Aceste laptopuri și printere vor fi parte componentă a mașinilor destinate activităților în teritoriu.

sinteza.org

Lasă un răspuns