Moldoveanul care și-a omorât cu sânge rece iubita în Italia ar putea fi condamnat pe viață

sfarsit cumplit pentru o tanara de 23 de ani in italia dumitru a atacat o si a bagat o intr o valiza a agonizat 15 minute fara oxigen 1 1 ACTUAL

Familia Yanei Malayko cere închisoare pe viață pentru Dumitru Stratan, fostul ei iubit și cel suspectat că ar fi ucis-o: „Dorim dreptate, el merită închisoare pe viață”. Marți, 21 noiembrie, va avea loc prima audiere a lui Dumitru Stratan, acuzat de uciderea iubitei sale, Yana Malayko, a cărei cadavru a fost descoperit într-o zonă rurală după zile întregi de căutări.

Marți, 21 noiembrie, se va desfășura audierea preliminară în cazul lui Dumitru Stratan, acuzat de uciderea fostei sale iubite, Yana Malayko. Tânăra ar fi fost ucisă într-un apartament din Castiglione delle Stiviere (Mantova), iar cadavrul ei ar fi fost ascuns într-un cărucior și apoi abandonat în zona rurală din Mantova.

„Nu cerem răzbunare, ci o justiție corectă și proporțională cu gravitatea faptei”, a declarat avocatul Angelo Lino Murtas – care îi reprezintă pe părinții victimei – pentru cotidianul Il Corriere della Sera.

„Condamnarea la închisoare pe viață va aduce un sentiment de dreptate părinților, bunicilor, tuturor oamenilor care au căutat-o pe Yana zile întregi, tuturor membrilor familiilor femeilor care sunt măcelărite exact în același mod la fiecare trei zile”, a continuat avocatul.

Potrivit reconstituirii anchetatorilor, bărbatul nu a acceptat niciodată sfârșitul relației cu fata. El a urmărit-o de mai multe ori și, în seara crimei, a atras-o în apartament cu o capcană: i-ar fi scris că câinele pe care îl cumpăraseră împreună era bolnav. Apoi i-ar fi cerut să se întâlnească cu el la apartamentul Yanei. Tânăra, care lua cina cu noul ei iubit, s-a întors astfel acasă. Acolo se afla Stratan care a ucis-o pe loc.

Se cere închisoare pe viață pentru Dumitru

Carabinierii au reconstituit mișcările lui Stratan, a cărui familie este originară din raionul Călărași, în Moldova: o cameră de supraveghere video l-a înregistrat ieșind din blocul în care locuiește Yana cu o geantă voluminoasă pe umeri, în interiorul căreia, se poate presupune, se afla trupul neînsuflețit al fetei. Celulele captate de telefonul mobil îl plasează în zona străzii Albana, unde un locuitor l-a ajutat să împingă mașina, un Mercedes, din mocirla în care rămăsese blocată.

Alte înregistrări ale camerelor de luat vederi l-au înregistrat conducând prin Castiglione delle Stiviere de la reședința Yanei din Piazza della Repubblica până la periferia ascunzătorii; pe Mercedes au fost izolate și pete mari de sânge, probabil ale Yanei, al cărei tată l-a implorat pe criminal să dezvăluie locul unde se afla cadavrul, care ar fi putut fi îngropat; cunoscuții au repetat obsesia turbată a lui Dumitru pentru o relație care era „imposibil” de reluat, având în vedere decizia Yanei.

După ce a lovit-o, acesta ar fi strivit trupul tinerei în cărucior: probabil că femeia era încă în viață. Odată ajuns în zona rurală de lângă Castiglione, ar fi găsit o zonă în care să arunce cadavrul. Stratan a fost arestat înainte de a o putea localiza pe Yana. În apartament fuseseră găsite suficiente urme pentru a declanșa ordinul de arestare preventivă.

Bărbatul nu a dezvăluit niciodată locul exact în care a fost aruncat cadavrul.

Autopsia arătase că tânăra fusese lovită cu o bară în cap și în față. Apoi a fost strangulată. 

sinteza.org

Lasă un răspuns