Bărbatul care a provocat un accident rutier la Ghidighici, omorând două persoane, va ajunge pe banca acuzaților. Riscă până la 12 ani de pușcărie

ciocanu ACTUAL

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat de 33 de ani în comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două sau mai multor persoane (art.264 alin.(6) din Codul penal).

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 09 iunie 2023, aproximativ la orele 22:20, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză pe str.Victoriei din s.Ghidichici, mun.Chișinău, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri.

Doi pasageri, printre care o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, care s-a dovedit a fi un copil de 4 ani a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii. 

Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

sinteza.org

Lasă un răspuns