VIDEO// Igor Grosu justifică vânzarea Stadionului Republican: Noi trebuia să semnăm acel acord

igor grosu POLITIC

Vânzarea terenului Stadionului Republican către Ambasada SUA, este o decizie corectă – de asemenea părere este actualul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, motivându-și opinia prin faptul că Statele Unite ar fi făcut foarte multe lucruri pentru țara noastră. Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Îi votat în prima lectură. Repet, este o datorie a noastră, ca țară. După ani de negocieri, negocierile între țări urmează o cale, noi am ajuns în punctul în care trebuia să semnăm acel acord ca într-un moment dat să intervină politicul și să spună – ”nu domnule, îl dăm sub nu știu ce proiect de distracții”. Asta ca imagine afecta Republica Moldova, costă foarte mult”, a declarat Igor Grosu.

În același timp, președintele legislativului și-a expus părerea și despre potențialul referendum pe care vor să-l inițieze cei de la Partidului Socialiștilor, pe subiectul terenului fostului Stadion Republican.

În opinia acestuia, ceea ce propun socialiștii „este un populism de doi bani”.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie, anul curent, reprezentanții Partidului Politic ȘOR susțineau că terenul Stadionului Republican, trebuie să rămână în proprietatea statului.

Fostul Stadion Republican este un obiectiv de patrimoniu național, care trebuie să rămână în proprietatea statului, nu să fie înstrăinat. În locul acestuia ar trebui să fie amenajată o zonă de agrement, după modelul OrheiLand, de care să se bucure copiii, în primul rând, dar și toți cetățenii țării noastre. Partidul „ȘOR” va iniția o campanie de colectare a semnăturilor, pentru a-i întreba și pe locuitorii capitalei ce-și doresc cu adevărat”. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și vicepreședintele formațiunii Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă, susținută lângă porțile centrale ale fostului Stadion Republican.

În același timp, Ilan Șor califica drept o provocare decizia actualei guvernări care a inițiat procesul de vânzare a terenului fostului Stadion Republican Statelor Unite ale Americii, pentru a-și construi o nouă ambasadă.

„Toți știu foarte bine ce înseamnă Stadionul Republican pentru locuitorii Capitalei. Cei mai mulți dintre ei au simțit acolo primele bucurii, primele tristeți, primele victorii și primele înfrângeri. Acum 15 ani, o guvernare stupidă a distrus acest stadion. Iar de atunci nicio altă guvernare nu a reușit să construiască la loc stadionul. Acum un an, am propus să fie construit în acest loc un parc de distracții, după modelul OrheiLand, pe care l-am numit convențional – MoldovaLand. În prezent, asistăm la o mare provocare din partea guvernării, legată de terenul pe care este amplasat fostul Stadion Republican. Guvernul încearcă să-i îndrepte pe oameni împotriva Statelor Unite ale Americii”, a declarat Ilan Șor.

Mai mult, în cadrul conferinței, pe un ecran mare, a fost prezentat proiectul parcului de distracții MoldovaLand, una dintre propunerile Partidului „ȘOR” pe care formațiunea a solicitat de nenumărate ori să fie luată în calcul. 

sinteza.org

Lasă un răspuns