Un bărbat costumat în ninja și înarmat cu sabie a atacat două polițiste în Franța. Atacatorul a fost împușcat

114044507 mediaitem114044506 EXTERN

Un bărbat îmbrăcat ca un ninja a fost împușcat de poliția franceză, după ce a încercat să atace doi ofițeri cu o sabie în orașul Cherbourg, au declarat autoritățile. Incidentul s-a intensificat când două polițiste s-au apropiat de bărbat pentru a-l interoga cu privire la un furt de mașină. În acel moment, individul costumat în ninja le-a atacat.

Panică într-un oraș din nord-vestul Franței

Un individ costumat în ninja a atacat și rănit cu o sabie două polițiste în Cherbourg, nord-vestul Franței, joi, înainte de a fi împușcat de trei ori și capturat. Atacatorul a furat un vehicul și a provocat un accident, după care a agresat oamenii legii care fuseseră chemați la fața locului, rănindu-l pe unul la față și pe celălalt în bărbie.

Un bărbat costumat în ninja a atacat două polițiste cu o sabie

Îmbrăcat în negru în stilul luptătorilor ninja tradiționali japonezi, francezul a fost împușcat de trei ori de către ofițeri și a fost transportat la spital cu elicopterul în stare gravă. Atacul a avut loc în jurul orei 15:45 în apropierea unei benzinării a lanțului de supermarketuri Leclerc.

Două polițiste din Cherbourg, Franța, au fost rănite după ce au fost atacate de un bărbat îmbrăcat în ninja, au spus oficialii. Atacatorul a fost ulterior împușcat și dus la spital, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției franceze. Aceasta a adăugat că nu există semne imediate că bărbatul ar avea un motiv terorist.

Reuters a informat că atacul a avut loc în jurul orei 15:45, după ce două polițiste au fost chemate la locul unui accident provocat de atacatorul care se afla în posesia unui vehicul furat. Oamenii legii sosiți la fața locului l-au împușcat pe bărbat de trei ori. Acesta a fost transportat apoi la spital în stare gravă.

Oficialii francezi au reacționat

Ministrul francez de interne Gérard Darmanin și-a exprimat sprijinul pentru forțele de poliție printr-un mesaj pe Twitter

Primarul din Cherbourg, Benoît Arrivé, și-a exprimat și el recunoștința pentru munca poliției, spunând: „Tot sprijinul meu pentru forțele ordinii”.

Cele două polițiste implicate se află în stare bună, au dezvăluit autoritățile.

Nu este singurul incident de acest gen

Luna trecută, un polițist din orașul francez Rivera Cannes a supraviețuit unui atac cu cuțitul, după ce un atacator s-a apropiat de patru ofițeri din fața secției de poliție, care se pregăteau să plece la un control de rutină.

Bărbatul s-a apropiat de ofițeri cerându-le informații înainte de a deschide ușa vehiculului în care se aflau și de a-l înjunghia în piept pe unul dintre ofițeri cu un cuțit, a spus ministrul Gérard Darmanin. Individul a încercat apoi să înjunghie un al doilea ofițer înainte de a fi împușcat.

sinteza.org

Lasă un răspuns