DEPOLITIZARE? Redactor-șef al ziarului de partid al PAS, ales șef la Consiliul de supraveghere al TRM

pas acapareaza moldova 1 trm md teleradio arcadie budianschi propaganda POLITIC

Jurnalistul Arcadie Gherasim este noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de membrii CSD, reuniţi astăzi în prima şedinţă.

Tot în şedinţa de astăzi, 29 noiembrie, Sergiu Stanciu a fost votat în funcţia de secretar al CSD. Candidatura lui a fost susţinută cu unanimitate de voturi.

Arcadie Gherasim este absolvent al Facultăţii de filologie, Secţia jurnalistică, a Universităţii de Stat din Moldova (USM). El a activat timp de două decenii la „Teleradio-Moldova” în calitate de corespondent, şef de secţie, redactor-şef al Redacţiei actualităţi a Radio Moldova şi director general TV Moldova. Din 2001, Arcadie Gherasim este lector la Facultatea jurnalism şi ştiinţe ale comunicării a USM. Distins cu Diploma de Onoare a Republicii Moldova, are titlul onorific „Om emerit al Republicii Moldova”.

Pe 25 noiembrie, Parlamentul a numit în funcţie şapte membri noi ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare al furnizorului public naţional de servicii media – IP Compania „Teleradio-Moldova”. Noii membri ai CSD au fost desemnaţi pentru o perioadă de şase ani.

Amintim că în anul 2017, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va avea propria publicație periodică, iar ziarul s-ar fi numi ”Un PAS pentru Moldova”.

Publicația, de tip „republicană”, a fost înregistrată la 14 iunie 2017, la Ministerul Justiției, în calitate de organizație necomercială – „Un PAS pentru Moldova”, pe aceeași adresă juridică unde e înregistrat PAS – Calea Ieșilor 61/1, în mun. Chișinău. Redactor-șef al ziarului a fost desemnat jurnalistul Arcadie Gherasim.

Solicitat de către reporterul Tribuna, Arcadie Gherasim a oferit mai multe detalii despre publicația PAS.

Deocamdată nu știm când îl vom lansa, nu avem bani și nu putem să oferim detalii în acest sens, dar, cel mai probabil, va fi prin abonament. Acum suntem la etapa de concept, iar ziarul va apărea o dată în lună. Deja vom vedea pe parcurs sigur cum vom proceda”, a declarat Gherasim.

DEPOLITIZARE? Redactor-șef al ziarului de partid al PAS, ales șef la Consiliul de supraveghere al TRM
Fragment din ziarul ”Un PAS pentru Moldova”, ediția Februarie 2021

Mai mult, în CV, Arcadie Gherasim nu a considerat de cuviință să menționeze că ar fi fost numit în anul 2017 redactor-șef al publicației de partid ”un PAS pentru Moldova”, deși alte publicații la care acesta a fost redactor-șef, au fost menționate rând pe rând.

Conform ziarelor tipărite din 2017 până în 2018, Arcadie Gherasim se regăsea în lista redacției. Ulterior, în edițiile tipărite din 2019, acesta a fost exclus din echipa redacțională.

DEPOLITIZARE? Redactor-șef al ziarului de partid al PAS, ales șef la Consiliul de supraveghere al TRM
DEPOLITIZARE? Redactor-șef al ziarului de partid al PAS, ales șef la Consiliul de supraveghere al TRM

Reprezentanții partidului nu au fost de găsit pentru a comenta situația, dat fiind faptul că aceștia ignoră atât apelurile, cât și mesajele redacției Sinteza, astfel limitându-ne drepturile de a solicita dreptul la replică sau de a obține anumite comentarii a situației politice din țară.

sinteza.org

Lasă un răspuns