VIDEO// Bălțenii despre candidatul PAS la funcția de Primar: „Un traseist politic… până mai ieri era cu democrații”

baltenii despre candidatul pas la functia de primar POLITIC

Boris Marcoci, candidatul formațiunii PAS pentru alegerile locale din Bălți și primul pe listă în buletinul de vot, pare să se ”bucure” de o susținere minimă în capitala de nord a țării. Cel puțin asta reiese din spusele localnicilor care au declarat pentru Sinteza.ORG că nu uită de mișcările politice săvârșite pe parcursul carierei de Marcoci, dar și reputația acestuia care este pusă sub semnul întrebării de către bălțeni.

Aflându-se în orașul Bălți, echipa redacției Sinteza.ORG a discutat cu cetățenii despre candidații înaintați de către partidele politice la alegerile din 21 noiembrie anul curent, la funcția de primar al municipiului, iar părerile oamenilor despre candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci, nu au fost printre cele mai bune.

Nu-l cunosc, nu-l urmăresc. Pe care-i cunosc, pe accea”, spune o doamnă.

„Boris Marcoci, știți cum e – Parlamentul se schimbă, partidul, iar oamenii nu. La noi așa tot timpul a fost. Acesta e venitul acestor oameni, așa le este munca”, a declarat unul din tinerii intervievați.

La fel, cetățenii au ținut să reamintească despre faptul că Boris Marcoci ar fi un transfug, care a reușit în trecut să se facă vizibil în așa formațiuni ca Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

„Ăsta nu e un candidat. În primul rând e un transfug. Atunci când au fost alegerile în februarie, alegerile parlamentare, acesta era democrat și făcea agitație în favoarea partidului său(…) Acum se regăsește deja în PAS. Niciodată nu a fost în PAS și acum repede a apărut. Se vede că prin careva lacune a reușit să-și înainteze candidatura din nou”, a menționat unul din cetățenii mai vârstnici ai localității.

Totuși, printre cetățenii intervievați a fost o mică parte și din cei care și anunțat intenția de a-și acorda votul pentru candidatul PAS, Boris Marcoci.

„Îl cunosc din activitatea lui de bază, să vedem care o să fie rezultatul și în cazul dat”.

Amintim că, în anul 2015, Marcoci a fost candidatul înaintat de PLDM la funcţia de primar al oraşului Bălţi. La lansarea acestuia a fost prezent și deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, şi şeful Inspectoratului Fiscal, Ion Prisăcaru.

DOC// Milionarul transfug din PAS se vrea primar de Bălți. Cine este Boris Marcoci?

Boris Marcoci s-a născut în 1965, este deputat în Parlamentul Republicii Moldova și președinte al Organizației Teritoriale PAS, Bălți.

Viața politică a deputatului PAS este foarte tumultoasă, acesta a reușit în doar câțiva ani să schimbe vreo trei partide. Marcoci a intrat în Parlament în 2010, pe listele PLDM, formațiunea condusă pe atunci de Vlad Filat. Ulterior, acesta a devenit consilier municipal, iar în 2016, după ce la guvernare a ajuns PDM, Marcoci s-a alăturat echipei lui Vlad Plahotniuc. În 2019, afaceristul s-a alăturat echipei Maiei Sandu.

Mai multe detalii despre milionarul transfug din PAS care se vrea primar de Bălți, găsiți aici.

VEZI ȘI: VIDEO// Boris Marcoci ”a călcat cu stângul” în campania electorală din Bălți. „Ble**di”, răsună în plenul Parlamentului

sinteza.org

Lasă un răspuns