Care ar putea fi cauza pentru care sărăcia va crește în Europa. Avertismentul unui comisar european

care ar putea fi cauza pentru care saracia va creste in europa. avertismentul unui comisar european 2 1024x683 1 EXTERN

Situația epidemiologică de la nivel global a dus la afectarea serioasă a economiilor multor state, iar cele de pe continentul european se numără și el printre cele în care se resimt aceste efecte.

În acest context, în care tot mai mulți cetățeni s-au trezit fără un loc de muncă, cu prețuri care în unele state au explodat și cu sectoare esențiale afectate, unii specialiști susțin că sărăcia va crește în Europa. Un comisar european chiar a transmis un avertisment pentru statele din UE cu privire la cauza pentru care această lipsă de posibilități se accentuează pe continent.

Cauza pentru care va crește sărăcia în Europa

Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a transmis recent un avertisment cu privire la cauza pentru care va crește sărăcia în Europa. Oficialul susține că de vină pentru situația economică din cadrul continentului este nivelul tot mai ridicat al prețurilor la energie electrică. Acest fapt afectează milioane de oameni din blocul comunitar, și în opinia oficialului european, numărul celor care devin tot mai săraci pe zi ce trece din pricina facturilor crescute la energie va crește.

Comisarul Schmit susține că există discuții la nivelul Comisiei Europene cu privire la ajutorul pe care l-ar putea primi țările membre ale Uniunii pentru a limita impactul prețurilor foarte mari la energie electrică asupra populației. Cu toate acestea, obligația de a aplica astfel de măsuri de combatere a sărăciei revine guvernelor naționale, susține comisarul european.

Este nevoie de coordonare la nivelul continentului european

Problema sărăciei și a prețurilor ridicate de la nivel european a fost ridicată și vineri, de către purtătoarea de cuvânt a Executivului german, Martina Fietz. Oficialul german consideră că este necesară o coordonare la nivelul întregii Europene, iar acțiunile menite să țină sub control prețurile la energie ar trebui să fie făcute în cadrul actualelor regulamente ale pieței interne a Uniunii Europene.

Acest subiect fierbinte urmează să fie discutat în Consiliul European săptămâna viitoare, joi și vineri, la Bruxelles, a mai precizat Martina Fietz. Cu toate că autoritățile europene încearcă să găsească soluții pentru aceste probleme, Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC atrăgea atenția încă din luna septembrie, în baza datelor de care dispunea, că mai bine de 2,7 milioane de europeni nu își mai permit să se încălzească în mod corespunzător. Aceste informații sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât arată că acest număr de persoane din Europa sunt angajați, deci au un loc de muncă plătit.

sinteza.org

Lasă un răspuns