Un actor din Fast & Furious ar putea fi noul președinte SUA. Ce șanse are acesta

screenshot 1 11 EXTERN

Dwayne „The Rock” Johnson, renumitul actor de la nivel internațional nu se mulțumește doar cu Hollywood, iar acum vrea și la Casa Albă. Acesta a făcut declarații oficiale prin care a transmis că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din SUA. Mai mult, el a vorbit și despre părerea pe care o au americanii în legătură cu el și mai ales dacă va fi susținut în campanie.

The Rock schimbă cariera de actor cu cea de politician

Dwayne „The Rock” Johnson își dorește să devină președinte al Statelor Unite ale Americii. Actorul și luptătorul de wrestling vrea să intre pe scena politică pe un post de conducere, chiar dacă știe că profilul lui nu se asociază foarte mult cu această funcție.

„Nu cred că Părinții Fondatori și-au imaginat vreodată ca un zdrahon de 2 metri, ras pe cap și plin de tatuaje, pe jumătate negru, pe jumătate samoan, care bea tequila, conduce camionete și are un rucsac în spate, să intre în clubul lor select. Dar dacă se va întâmpla, voi fi onorat să fiu în slujba acestui popor”, a declarat Dwayne Johnson într-un interviu din presa americană.

Dwayne Johnson are primele locuri în sondaje

Renumitul actor a ajuns la vârsta de 49 de ani și recunoaște că în ultima lungă perioadă a fost implicat pe scena politică din SUA. A început cariera de politician alături de Partidul Republican, iar în 2020 a fost unul dintre cei care l-au sprijinit pe actualul președinte democrat, Joe Biden.

Dwayne a mai povestit că a organizat o serie de sondaje de opinie în legătură cu șansele sale la Casa Albă și se pare că ar avea o cotă mare, peste 45% din voturi în acest moment. Cu cât se implică mai mult și le transmite americanilor că vrea să intre în marea cursă, cu atât primește mai mult sprijin. În 2017, anunțase că începe să analizeze în ce constă o candidatură pe această funcție.

Eu recunosc că nu mă pricep prea mult la politică. Dar îmi pasă enorm de această țară. Îmi pasă enorm de orice cetățean care suferă. Nu-mi fac iluzii, am calități de lider, dar asta nu înseamnă că aș fi un candidat ideal. Dar sunt cifre încurajatoare dacă aș candida în 2024 sau 2028”, a mai spus fostul campion de wrestling și unul din cei mai bine plătiți actori de la Hollywood.

Nu este pentru prima dată când renumitul actor apare în discuțiile de pe scena politică din SUA. În 2005, în cadrul unei campanii, americanii și-au transmis public dorința ca Dwayne să le devină președinte.

De altfel, trebuie să ne gândim că aceasta nu este o situație unică. Dwayne Johnson nu ar fi singurul sportiv cu succes în politică. Se pare că boxerul filipinez Manny Pacquaio și fostul Balon de Aur, George Weah, dar și culturistul Arnold Scwarzenegger au ales și ei această carieră în politică, Arnold fiind chiar guvernator al statului California, iar Weah este președintele Republicii Liberia. Următoarele alegeri din Statele Unite ale Americii vor avea loc, cel mai probabil, în 2024, iar dacă nu se răzgândește, The Rock ar putea avea șanse mari la funcția de președinte SUA.

sinteza.org

Lasă un răspuns