Președinția va primi suplimentar din bugetul de stat 2,1 milioane de lei pentru salariile angajaților din Președinție

POLITIC

Maia Sandu va primi suplimentar din bugetul de stat 2,1 milioane de lei pentru salariile angajaților din Președinție. Deputații PAS au votat, joi, în lectura a doua, rectificările la bugetul de stat.

Potrivit acestora, cheltuielile dedicate Președinției au fost majorate cu 2,1 milioane de lei. Ministrul Finanțelor a explicat, la dezbaterile în prima lectură, că acești bani au fost solicitați de Președinție pentru acoperirea cheltuielilor de personal.

”În ceea ce privește cheltuielile pentru Președinție, ele sunt destinate pentru cheltuieli de personal. Președinția are poziții neacoperite. Pentru a putea acoperi staff-ul necesar acestei instituții cheltuielile au fost majorate cu două milioane de lei”, a spus ministrul.

În același timp, majoritatea PAS nu a susținut mai multe amendamente propuse de fracțiunea BCS, printre care și alocarea a peste 50 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit din cauza intemperiilor din această vară.

Menționăm că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, Maia Sandu a promis cetățenilor că va fi reduc bugetul Președinției, motivând că un președinte nu se poate ”lăfăi” în lux, când un popor moare de foame. Deocamdată, bugetul Președinției a fost majorat.

sinteza.org

Lasă un răspuns