Director ANRE: Nu este exclus că vom avea majorări și la energia electrică

lumina ECONOMIC

După data de 1 aprilie ne putem aștepta la scumpiri ale energiei electrice, întrucât contractele actuale vor expira iar cele noi vor depinde de noile prețuri ale gazelor naturale. Acest lucru a fost afirmat de către unul dintre directorii ANRE, Eugen Carpov, scrie Realitatea.md.

„Eu nu exclud acest lucru, atât timp cât noi avem energie electrică procurată la un preț de 5,35 cenți. În statele vecine, Ucraina și România spre exemplu, prețul ajunge la 7-8 cenți. Deci, vă dați seama că deja creșterea este. Cum se va reflecta ea la noi? Va fi poate și un proces de descreștere, vom vedea.

Dacă vă referiți la energia electrică, sau dacă e să dezvoltăm puțin, contractele care există acum pentru livrarea de energie electrică sunt pe perioada unui an și expiră la 1 aprilie.

În mod normal, aceste contracte trebuie să fie raportate la tarifele care există și nu ar trebui să genereze anumite schimbări pe parcurs. Aceasta este cel puțin așteptarea noastră și sperăm să se realizeze. Care va fi situația începând cu 1 aprilie, vom vedea împreună”, a declarat Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

De asemenea, directorul ANRE a zis că scumpirile vor fi dirijate și de creșterea tarifelor la gazele naturale.

„La moment, avem prețul vechi și tariful vechi, dar în general, gazele respective se vor reflecta și în prețul energiei electrice”, a adăugat el.

Menționăm, că în prezent se discută despre negocierea dintre Gazprom și MoldovaGaz, cu privire la prețul la gazele naturale procurate din Federația Rusă, în contextul în care prelungirea actualului contract expiră la 30 septembrie.

sinteza.org

Lasă un răspuns