Partidul lui Putin obține aproape 50% din voturi. Rezultat surprinzător pentru Partidul Comuniștilor

vladimir putin 1 EXTERN

Rezultatele preliminare ale alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia au ridicat multe întrebări atât asupra procesului de vot în sine, cât și asupra numărării voturilor. Oponenții Kremlinului subliniază că sondajele electorale au arătat un rating mai scăzut pentru Rusia Unită, care a crescut brusc din cauza votului electronic, în principal. De asemenea, aceștia se plâng de falsificarea și inegalitatea candidaților.

Șeful Biroulul Electoral Central de la Moscova a promis că va rezuma rezultatele abia vineri, îndemnând oponenții să ceară anularea rezultatelor în cazul în care au fost detectate încălcări. În același timp, Moscova s-a plâns de încercările de a interveni în alegeri din exterior.

Partidul Comunist va contesta rezultatele în unele circumscripții electorale, , iar partidul Yabloko a declarat că nu recunoaște înfrângerea celor doi candidați de la Moscova și nu consideră alegerile corecte și competitive.

Ca urmare a procesării a peste 99% din procesele verbale, Yabloko a câștigat 1,3%, pragul electoral fiind de 5%. Conform rezultatelor preliminare, pentru prima dată în 20 de ani, cinci partide acced în Duma de Stat – Rusia Unită, Partidul Comunist al Federației Ruse, Partidul Liberal Democrat, „Rusia echitabilă – Patrioți – Pentru Adevăr” și „Oameni noi”.

sinteza.org

Lasă un răspuns