ARBI a aplicat sechestru pe o construcție locativă și un teren, ambele în valoare de circa 1,5 milioane de lei

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de lei, în baza delegațiilor procurorilor. Este vorba despre o construcție locative și un teren pentru construcții.

De asemenea, în aceeași perioadă, direcţia legislaţie a Centrului Național Anticorupție (CNA) a recepționat 17 materiale pentru expertizare, 8 rapoarte de expertiză anticorupție și 3 avize au fost remise entităților. Totodată, 28 de proiecte de acte normative se află la moment în examinare.

Direcţia analitică a finalizat 10 analize strategice și operaționale și a inițiat 9 analize noi, iar în Cancelaria Centrului au fost înregistrate 1128 de materiale.

Au fost recepționate 75 de apeluri la Linia naţională anticorupţie.

Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 92 caziere de integritate, iar direcţia educaţie anticorupţie a CNA a desfășurat 9 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

De asemenea, 3 persoane reținute de CNA s-au deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA în perioada de referință, fiind transferate ulterior în Penitenciarul nr. 13.

sinteza.org

Lasă un răspuns