EXCLUSIV DOC// Mihai Cristian Rizea a depus o plângere pe Mariana Rață la Procuratura Generală

photo 2021 09 17 16 50 29 2 ACTUAL

Fostul deputat român, Mihai Cristian Rizea, a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele jurnalistei Mariana Rață. Acesta o învinuiește de calomnie și acuzații denigratoare în adresa sa. Mihai Cristian Rizea menționează că anumite declarații ale Marianei Rață sunt mincinoase.

Mai exact, în cadrul unei emisiuni televizate, Mariana Rață ar fi declarat că ex-deputatul român ar fi săvârșit o infracțiune, pe care cel din urmă declară că nu a comis-o. Totodată, Cristian Rizea a solicitat ca jurnalista să fie trasă la răspundere contravențională. Deocamdată nu se cunoaște ce despăgubiri va solicita acesta și dacă le va solicita de la moderatoarea TV8.

”În cadrul emisiunii ”Cutia Neagră”, Mariana Rață a răspândit cu bună știință informații mincinoase și defăimătoare despre mine, acuzându-mă ilegal de săvârșirea de infracțiuni pe care nu le-am comis. Afirmațiile sunt mincinoase, deoarece statul român nu a demonstrat că aș fi întreprind astfel de acțiuni pe care la pretine Mariana Rață, și nu am fost niciodată suspectat sau acuzat de aceste fapte. Solicit să fie trasă la răspundere contravențională pentru răspândirea tuturor informațiile false și defăimătoare la adresa mea”, se arată în plângerea depusă la Procuratura Generală.

EXCLUSIV DOC// Mihai Cristian Rizea a depus o plângere pe Mariana Rață la Procuratura Generală

Menționăm că un conflict de proporții s-a iscat între Mariana Rață și Mihai Cristian Rizea, după ce ex-candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului NOI, a plasat recent pe contul său de Instagram mai multe detalii care ar confirma faptul că jurnalista de la postul TV8, Mariana Rață, ar fi amanta fostului șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari.

Adevărul primează pentru mine. Ați avut confirmarea că dezvăluirea mea a fost perfect adevărată și Natalia Morari, și Veaceslav Platon, au o relație de iubire(…) Mariana Rață, moralista de la TV8, cea care ne spune cum e bine, cum nu e bine. Cât de corupți sunt unii, cât de corupți sunt alții(…) Mariana Rață se iubește de mult timp, nu de azi, cu fostul procuror șef anticorupție, Viorel Morari. O spun cu toată responsabilitatea”, a dezvăluit Cristian Rizea.

Mai mult de atât, Cristian Rizea a promis urmăritorilor săi de pe Instagram că urmează și alte dezvăluiri despre relația Marianei Rață cu Viorel Morari, dar și detalii despre banii pe care jurnalista îi primea din surse obscure.

Ulterior, Mariana Rață a făcut o postare pe Facebook în care dezminte informațiile. Jurnalista neagă vehement relația ei cu Viorel Morari, declarând pe pagina sa că ar avea loc un atac concertat asupra TV8.

„Va rog să nu îmi trimiteți linkuri cu falsuri idioate.Singura mea luate de poziție – Voi proceda conform legii. Voi acționa în judecată pe cei care vor publica porcării despre mine!Este clar că a fost pus in aplicare un atac concertat asupra TV8 și a mea”, se arăta în postarea jurnalistei.

În seara zilei de 16 septembrie 2021, Mihai Cristian Rizea a învinuit-o pe Mariana Rață că ar folosi televiziunea în scopul personale, pentru a regla anumite conflicte. Mai mult, acesta a anunțat-o pe jurnalistă că va depune o plângere pe numele ei pentru calomnie și pentru că i-ar fi încălcat dreptul la libera exprimare, numind dezvăluirile lui ca fiind ”mizerii”.

Totodată, acesta a atenționat-o și anunțat-o, că în perioada imediat următoare, sute sau poate mii de oameni vor ieși în fața sediului TV8 pentru a protesta împotriva dezmățului pe care aceasta îl creează la televiziune. Fostul deputat s-a simțit manipulat și mințit de către jurnalistă, prin emisiunile și investigațiile sale.

Reacția jurnalistei Mariana Rață nu s-a lăsat mult așteptată și în dimineața zilei de 17 septembrie, aceasta a scris o plângere la poliție pe numele fostului deputat din Parlamentul României, Mihai Cristian Rizea. Jurnalista a declarat că cel din urmă se eschivează de la întâlnirea cu avocatul pentru a-i fi înmânată cererea prealabilă. Mai mult, pentru a nu permite specularea de către fostul deputat că ar avea ceva de ascuns, aceasta a publicat plângerea depusă pe numele lui.

De o săptămână, avocații încearcă să îl prindă pe Rizea să îi înmâneze cererea prealabilă în judecată. Pentru că se eschivează, public aici ca să nu mai poată specula că nu îl dau in judecată pentru că as avea ceva de ascuns. Nu am nimic de ascuns și de aceea voi ataca în judecată toate porcăriile! Și voi scrie plângeri la Poliției pentru a fi sancționat pentru calomnie. Aceste atacuri trebuie taxate dur!”, scrie jurnalista în postare.

sinteza.org

Lasă un răspuns