Fost Premier despre Maia Sandu: A adus la putere o gașcă de analfabeți

fost premier despre maia sandu 1 POLITIC

Ex-Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a venit cu un val de critici la declarațiile făcute de Președintele țării, Maia Sandu, precum că scumpirea produselor se datorează majorărilor pe piața mondială. Mai exact, Chicu califică spusele Maiei Sandu drept un exemplu de ipocrizie în raport cu oamenii care au crezut-o și votat-o.

Printr-o postare pe o rețea de socializare, politicianul a ținut să reamintească că în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, Maia Sandu avea o doar singură explicație la creșterea prețurilor – „când va veni ea la putere, prețurile nu vor mai crește”.

La fel, Chicu a ținut să critice legea votată recent de majoritatea PAS privind produsele petroliere, accentuând că împreună cu Maia Sandu, la putere a ajuns „o gașcă de analfabeți”.

Au promovat o lege dictată de o companie petrolieră. Sunt atât de netoți, încât nu-s în stare să înțeleagă nici ce le scriu alții. Altfel, nu pot înțelege ieșirea plină de sine a lui Radu Marian, care se lăuda cu legea, care deja a 8-a zi consecutivă majoreazâ prețurile la petroliere…”, a scris Chicu.

La fel, Chicu a oferit comentariu și asupra temei privind prețul la gazul natural, despre care Maia Sandu a dat ieri de înțeles că Guvernul nu va negocia cu Moscova un preț mai mic.

„Despre prețurile la gazul natural de care „este responsabilă” Moldovagaz… Maia Sandu, școlită bine cum să dea vina pe alții, încearcă să-și decline responsabilitățile iar și iar. După scumpirea drastică a prețului la gaz va da vina pe Moldovagaz, deși ar trebui acum să se ocupe ea personal de acest subiect.

Nu această întreprindere, pe care niște trădători au cedat-o rușilor în 1998-1999, negociază prețurile cu Gazprom. Pentru câ Moldovagaz este Gazprom, aparține Gazpromului. Pe cine vrea ipocrita asta să mintă din nou? Maia Sandu, puneți-vă guvernul de verișoare la lucru, că vine iarna de îngheață toată Moldova…”, a reproșat Ion Chicu.

La final, aceasta ține să menționeze că în loc să se preocupe de negocieri pentru a obține un preț cât mai convenabil la gaz, Maia Sandu și toată armata ei de consultanți-mercenari s-ar gândi doar la efecte politice și la cum să paseze responsabilitatea dezastrului pe alții.

„Trist, dar previzibil…”, a conchis Ion Chicu.

Fost Premier despre Maia Sandu: A adus la putere o gașcă de analfabeți

Amintim că, Președintele țării, Maia Sandu, nu cunoaște la ce preț Republica Moldova va cumpăra gaz din 1 octombrie 2021. Totodată, Președinția și Guvernul nu vor participa la negocieri pentru semnarea noului contract cu Gazprom. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă șeful statului, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de ieri de la TV8.

Maia Sandu a declarat că, potrivit legii, Moldovagaz trebuie să negocieze prețul, asta chiar dacă legislația nu îi interzice Guvernului să fie parte a negocierilor, așa cum a fost până în prezent, când statul mergea să ceară un preț mai mic pentru consumatori.

sinteza.org

Lasă un răspuns

  1. Hamurapi

    Gașca a fost adusă și cu ,,contribuția,, blocului PCRM-PSRM care tot timpul discrimina poporul după criterii manipulatorii, dezinformatoare. Insulta politicienii de peste hotare. Dacă se adevereste furnul de milioaande la procurarea energiei electrice din 2008, famimentarea uzinei de tractoare , atunci, devine calar, că trădarea și fraudele sunt de după 1991 încoace…