DOC// Oamenii buni au reduceri generoase? Noul deputat PAS indică doar 5000 de dolari ca fiind costul apartamentului din Chișinău

POLITIC

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al lui Viorel Barda, candidat supleant pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Curtea s-a pronunțat marți, 14 septembrie, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale.

Viorel Barda, care este de meserie jurist, a ajuns deputat după ce parlamentara Zinaida Popa și-a depus mandatul, alegând să rămână consilier în Consiliul municipal Chișinău.

În același timp, proaspătul ales al poporului indică în declarația sa de avere și interese personale conturi bancare, apartament, câteva mașini și chiar donații generoase.

Astfel, pentru ultimii doi ani, Barda a indicat un salariu de 81 339 de lei, primiți din funcția de șef al Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova (IP DGACG-RM). Acesta mai indică faptul că, păstrează pe un cont bancar 33 400 de euro, bani pe care spune că i-a primit drept donație.

Totodată, noul deputat PAS acesta indică un apartament în Chișinău, dobândit în anul 1999, cu o suprafață de 34 m2, ce ar valora doar 5000 dolari.

Barda mai scrie că deține și trei automobile fabricate în 2000 (Ford Tranzit), 2001 (VAZ 2107) și 2005 (TOYOTA), procurate în 2011 (40 de mii de lei), 2009 (1000 de dolari) și 2014 (6 mii de euro).

Declarație de Avere Viorel Barda by Sinteza on Scribd

Precizăm că, PAS va mai avea cinci deputați noi, după ce Parlamentul a aprobat săptămâna trecută cinci demisii. Este vorba despre Natalia Gavrilița, care a devenit premier, Andrei Spînu, care a fost numit viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Dumitru Budianschi, care a fost desemnat ministru al finanțelor, Sergiu Litvinenco, care a fost numit ministru al justiției și Rosian Vasiloi, care a fost desemnat șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

Potrivit listei candidaților supleanți la funcția de deputat, în fracțiunea parlamentară PAS ar urma să vină: Ana Calinici (jurist), Evghenia Cojocari (profesoară), Boris Popa (jurist), Ana Oglinda (medic) și Dorel Iurcu (economist).

sinteza.org

Lasă un răspuns