Ce este sologamia, când și de ce oamenii au început să se căsătorească cu ei înșiși

screenshot 1 14 LIFESTYLE

Sologamia sau un trend actual care a devenit popular în acest an pentru mai multe persoane din întreaga lume. Află ce este sologamia și cum ajung oamenii la decizia de a se căsătoria cu ei înșiși.

Sologamia este fenomenul care ia amploare în întreaga lume

În decursul acestui an a luat amploare un fenomen care face trimitere la relații. Din cauza faptului că tot mai multe întâlniri au acum loc în mediul virtual, într-o epocă a vitezei unde o grimasă este un simplu cod binar, tot mai multe femei ajung să fie singure. Desigur, acest lucru este valabil și pentru bărbați doar că într-o măsură mai mică.

Din cauza disperării, ajungem ca uneori să nu luăm cele mai bune decizii, astfel că uităm să ne raportăm la propria persoană. Pierzându-ne identitatea, în mintea noastră iau naștere tot mai multe frustări care ne fac să ne pierdem încredere în noi. Curajul de a accepta singurătatea nu este unul tocmai ușor de găsit, iar acesta poate fi construit doar prin propriile forțe, astfel că trebuie să învățăm cum putem trăi în solitudine și cum să fim mulțumiți de noi înșine și de compania propriei persoane.

Sologamia reprezintă actul prin care te căsătorești… cu tine însuți/însăți. Astfel, realizezi că îți poți pune nevoile și sentimentele personale pe primul loc. Dacă acest lucru este considerat de multe persoane drept egoism, de fapt el poartă o altă denumire, fiind vorba despre ”egoismul etic”.

Când a apărut prima dată acest termen

Acest trend s-a născut în anul 1993, atunci când Linda Baker a hotărât să se căsătorească cu ea însăși, pe când avea vârsta de 40 de ani. La acea vreme, în fața a 75 de invitați și 7 domnișoare de onoare, a jurat că o să fie ”good to herself”, menționând totodată să nu mai așteptăm bucurie de la alții când o putem primi de la noi înșine.

Acela a fost startul fenomenului, iar cu trecerea timpului, tot mai multe femei singure au recurs la acest jurământ. Acest fenomen a fost  discutat și interpretat inclusiv de către persoane celebre, actori ai serialelor populare. În anul 2003, în ”Sex and the City”, Carrie Bradshaw anunța că vrea să se căsătorească cu sine și a ales să sărbătorească acest lucru singură și să trăiască în New York.

Un alt serial în care apare sologamia este ”Glee”. În film, Sue Sylvester decide să aibă parte de un mariaj cu ea însăși, fiind singura persoană din lume pe care o agreează cu adevărat. Sologamia poate desigur lua naștere și din ceea ce înseamnă narcisism, însă în cele mai multe dintre cazuri, nu este vorba despre asta ci despre acceptarea sinelui și a respectului. Astfel că dacă noi nu știm cum să ne respectăm, nu avem de unde ști nici ce înseamnă respectul din partea celorlalți.

Sologamia nu este legală, fiind doar o ceremonie simbolică și astfel că nimic nu te împiedică pe viitor să găsești pe cineva cu adevărat potrivit pentru tine. Dacă până acum câțiva ani, femeia exista doar dacă era pusă lângă un bărbat, lucrurile s-au schimbat, atât din punct de vedere social cât și legal. Așadar, vei putea să fii tu cea care ia deciziile pentru tine și care își va trăi viața așa cum dorește, nu prin umbra altcuiva.

Femei din întreaga lume au făcut acest lucru, un exemplu fiind Sophie Tanner care, după ce a trecut printr-o despărțire dureroasă, a hotărât că trebuie să se regăsească și s-a căsătorit cu ea însăși în anul 2015.

sinteza.org

Lasă un răspuns