Bogdan Țîrdea: Demisia lui Stoianoglo va însemna confiscarea statului de către foștii participanți la furtul miliardului

bogdan tirdea POLITIC

Demisia lui Stoianoglo va însemna confiscarea statului de către foștii participanți la furtul miliardului… Aceasta este plină de noi nelegiuiri, mai periculoase decât în ​​zilele lui Plahotniuc. Cel puțin asta a declarat exponentul BCS în Parlament, Bogdan Țîrdea, în cadrul unei emisiuni televizate.

Țîrdea spune că toți miniștrii de cabinetul Leanca și Gaburici au votat pentru proiecte care au dus la furtul unui miliard. Inclusiv Grosu și Sandu, care „trebuie să meargă la închisoare”.

„PLDM și PDM s-au transformat într-un grup infracțional organizat până la mijlocul anului 2013. Au acționat în coluziune, împărțind cutii, un aeroport, un miliard. Furtul unui miliard ar putea fi efectuat numai în condiții de capturare completă a statului și subordonarea tuturor instituțiilor statului – întreprinderea de stat, NIB, CNA, Banca Națională! De aceea toate aceste instituții au acționat armonios, toți miniștrii au votat în unanimitate, fiecare primind propria rație pentru aceasta”.

Țîrdea afirmă că Stoianoglo este primul procuror general care nu a fost numit de partid sau de lider. A promovat un concurs (organizat de Sandu și Stamate). Prin urmare, el este în afara controlului politic și, astfel, prezintă un pericol.

„PAS are nevoie de un procuror general de buzunar pentru că au fost implicați în furtul unui miliard! A. Stoanoglo a săpat prea adânc, dezvăluind urme ale membrilor PAS. Mai mult, a refuzat să-i aresteze pe adversarii lui Sandu”, a conchis acesta.

sinteza.org

Lasă un răspuns