Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir aniversează împlinirea vârstei de 69 de ani

inaltpreasfintitul mitropolit vladimir aniverseaza implinirea varstei de 69 de ani ACTUAL

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir aniversează, astăzi, împlinirea vârstei de 69 de ani.

„Esența vieții este Dumnezeu. Să învățăm a-L căuta și-L vom afla.” este unul dintre îndemnurile Înaltpreasfinției Voastre, care Vă caracterizează în cei 69 de ani de viață, dar mai ales în cei 32 ani de arhierie, Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit.

Cei care slujesc Biserica sunt aleşi de Dumnezeu. Ales aţi fost și Înaltpreasfinția Voastră, aşa cum spune Sfânta Scriptură „din pântecele mamei”, şi această alegere s-a dovedit pe tot parcursul vieţii.

Viața și activitatea Înaltpreasfinției Voastre reprezintă o dovadă vie a faptului că slujirea Bisericii este un drum al Crucii, un drum al urmării lui Hristos, de a sluji tuturor și fiecăruia.

La ceas aniversar, cu multă osârdie ne rugăm Atotţiitorului să Vă ţină sănătos şi vrednic la cârma Drept-măritoarei Biserici strămoşeşti, astfel încât şi de acum înainte cu nestrămutată hotărâre şi încredere în Domnul să duceţi cu bine Corabia spre limanul mântuirii.

Rugându-ne lui Hristos cel pururea veșnic şi Preasfintei Sale Maici spre a Vă îndruma şi a Vă ocroti, Vă asigurăm încă o dată de cele mai nobile sentimente pe care vi le purtăm”, se arată în comunicatul emis de Mitropolie.

Mitropolitul VLADIMIR (Cantarean Nicolae) s-a nascut la 18 august 1952 in satul Colencauti, raionul Hotin, regiunea Cernauti, Ucraina. In anul 1992, a fost ridicat de catre Patriarhul Moscovei si a intregii Rusiei ALEXIE II, la rangul de mitropolit cu titlul “al Chisinaului si al intregii Moldove “.

sinteza.org

Lasă un răspuns