Cum să te vopseşti corect acasă. Sfaturile specialiştilor pentru un păr strălucitor şi o culoare perfectă

par vopsit LIFESTYLE

Dacă eşti obişnuită să îţi vopseşti des părul, însă te-ai săturat să mergi constant la salon, cel mai simplu este să te vopseşti acasă. Multe femei se tem să se vopsească singure, însă dacă vei ţine cont de aceste sfaturi, rezultatele vor fi pe măsură. 

Specialiştii din industria de frumuseţe subliniază că este deosebit de important că, dacă nu mergem la salon, să ştim care este rezultatul maxim pe care îl putem obţine acasă şi să respectăm cu stricteţe indicaţiile de pe ambalaj. În plus, să folosim în paralel produse de calitate, de protecţie a firului de păr, pentru că, altfel, există mari şanse să ne deteriorăm podoaba capilară.

Diana Baicu, specialist în industria de frumuseţe profesională, ne oferă sfaturi utile despre cum putem obţine culoarea dorită acasă şi la ce să fim atenţi pentru a nu ajunge să regretăm că nu am apelat la un stilist:

„Înainte de toate, trebuie să subliniez că ne putem vopsi acasă, decât dacă nu ne dorim schimbări majore de look. În niciun caz nu ar trebui să ne decolorăm părul singure acasă, ci doar putem să ne schimbăm culoarea cu maximum două tonuri în plus sau în minus. Ori doar să aplicăm produsul doar la nivelul rădăcinii, atunci când părul creşte. Dacă ne dorim mai mult, este important să mergem la un stilist, ca să obţinem look-ul dorit fără surprize neplăcute‟, spune Diana Baicu.

De ce să ţii cont dacă te vopseşti acasă

„De fiecare dată când vrem să ne schimbăm culoarea părului, ne asumăm o responsabilitate. Dacă schimbăm culoarea în mod radical, trebuie să apelăm la un stilist şi, după aceea, să respectăm ceea ce ne spune el şi să folosim produsele de întreţinere necesare acasă‟, ne informează specialistul. Dacă ne vopsim singuri acasă trebuie să ţinem cont de anumite lucruri:

Cum ne alegem culoarea potrivită. Este o mare diferenţă între ceea ce există în tub şi ceea ce va ieşi pe părul nostru. Rezultatul va fi o combinaţie între produsul pe care-l avem în tub şi ce există deja în părul nostru. Trebuie să pornim întotdeauna de la baza naturală când ne cumpărăm o vopsea. În magazine există meşe demonstrative, ca un paletar, care ne arată care este baza noastră naturală. Se porneşte, de exemplu, de la 1, 2 şi se merge până la 8, care este deja un blond mai închis, sau mai mult. Luăm aceste meşe şi le punem la nivelul rădăcinii şi descoperim ce culoare are părul nostru natural, ca să ştim de unde pornim.


Trebuie să facem diferenţa între decolorant şi vopsea. Decolorantul poate scoate din păr atât pigmentul natural, cât şi pe cel artificial. Vopseaua de păr va scoate doar pigmentul natural. Noi dacă aplicăm o vopsea peste porţiunea deja vopsită acolo nu se va întâmpla nimic, nu se va decolora nimic şi va acţiona doar la rădăcină.


Cât deschide o vopsea? Există mai multe tipuri de vopsea. Există vopselele decolorante pe care le folosim în momentul în care vrem să ne vopsim blond. Aşa cum scrie pe ambalaj, deschid până la cinci tonuri dacă folosim oxidantul potrivit. Apoi, pentru vopseaua permanent amestecăm un tub de vopsea cu oxidant de diverse concentraţii. Vopseaua deschide până la cinci tonuri însemnând că, dacă pornind de la o bază tei trei, poate ajunge la opt. Nu putem ajunge la 10, de exemplu. Marea majoritate a vopselelor deschid însă mult mai puţine tonuri. Deschid undeva la două, maximum trei tonuri şi atunci trebuie să ţinem cont acest lucru când ne alegem culoarea.


Dacă vrem să vopsim părul alb atunci ne alegem alt tip de vopsea şi ne uităm pe tuburi şi vedem că au notate pe ele fie nişte litere, fie nişte numere. Dacă vrem să acoperim părul alb, ne alegem vopsele care au fie doi de N, fie doi de zero. Aceste vopsele au acoperire mult mai mare. Când vrem să acoperim firele albe folosim întotdeauna oxidant de 6%‟, declară Diana Baicu.

Cum ne protejăm părul înainte şi după vopsire?

„Înaintea vopsirii trebuie să folosim produse care ne protejează părul înainte de vopsire. De exemplu, spray-ul cu biopetide de la K18 se pulverizează pe păr şi, în doar 4 minute, îi oferă protecţia de care are nevoie. După aceea, aplicăm vopseaua propriu-zisă. Trebuie să avem o pensulă de vopsit, un bol şi un pieptene cu codiţă ca să putem să aplicăm foarte simplu. Când vopsim acasă este important să facem lucrurile organizat sistematic. Ne împărţim părul în patru secţiuni după care, cu ajutorul unui pieptene cu coadă lungă, selectăm şuviţe subţiri şi aplicăm la nivelul rădăcinii pe porţiunea crescută. Aplicăm destulă vopsea, cel puţin 75 de mililitri, pentru un păr cu lungimea peste umeri. Lăsăm să acţioneze respectând instrucţiunile producătorilor. Nu lăsăm mai mult şi nici mai puţin pentru a nu avea surprize neplăcute. Clătim foarte bine şi sigilăm apoi culoarea cu produse de îngrijire corespunzătoare, astfel încât să nu apară acea degradare odată cu vopsitul.

Avem de exemplu un spray Kevin.Murphy cu PH mic de 3.4, ce revitalizează, reface şi îngroaşă firul de păr. De asemenea, întăreşte şi oferă densitate părului fin cu o infuzie de ghimbir, extract de nucă şi tehnologia avansată densităţii genelor. Folosim apoi un şampon şi balsam special pentru părul vopsit cum este cel de la Kevin.Murphy – Repair Me Rinse. Este un şampon pentru reparare cu proteine puternice din bambus şi aminoacizi de mătase; întăreşte părul în timp ce îndepărteaza delicat impurităţile. Nu conţine sulfaţi, reface structura firului de păr, netezeşte. Balsamul de păr pentru reparare conţine extract de unt de Shea şi Aloe Vera, care hrăneşte firul de păr, îl protejează de deteriorare şi oferă o super strălucire. Este nutritiv, restructurant, iar părul devine mai uşor de coafat‟, explică Diana Baicu.

Părul blond, cel mai dificil de vopsit acasă

„Este o mare diferenţă între a te vopsit la salon şi a te vopsi acasă. Pentru foarte multă lume pare simplu să te vopseşti acasă. Însă, în special pentru blonde, diferenţa este majoră. Dacă vrem un blond luminos, uniform, fără să avem acea bară galbenă la rădăcină, ne ducem la salon! Stilistul ştie exact cât timp să lase produsul, cum să acţioneze, ce anume să ne pună în păr. Dacă vrei să ai un păr sănătos strălucitor şi o culoare perfectă, recomandare este să mergem la salon, mai ales că momentul de faţă există tehnici speciale prin care putem să ne vopsim odată la trei luni, la şase luni, există şi abonamente de vopsit la preţ foarte accesibil. Haideţi să ne îngrijim corespunzător părul! Dacă l-am vopsit sau l-am decolorat, să folosim produsele nutritive care să revigoreze culoarea. Acum, vara, din cauza soarelui şi a clorului din apă, părul se deschide la culoare. Pentru acest lucru există foarte multe măşti, şampoane colorante pentru blond care sunt pigmentate, cum sunt cele de la Moroccanoil. Le aplicăm pentru a neutraliza nuanţele de galben sau cele nedorite din păr. Dacă mi-a crescut rădăcina în vacanţă putem folosi spray-uri pe care le aplicăm strict la nivelul rădăcinii şi aplică şi arătăm senzaţional, cum este cazul celor de la K18‟, încheie Diana Baicu

sinteza.org

Lasă un răspuns